Divi jauni Covid-19 slimnieki ir saistīti ar uzliesmojumu Gulbenē

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 29.07.2020.

2020. gada 29. jūlijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1224. Izārstējušies 85.9% no visiem slimniekiem.


Dienests vakar kopā veicis 1886 izmeklējumus no kuriem četri bija pozitīvi. 3 saslimušie atrodas slimnīcās – visi ar vidēju slimības gaitu, neviena – ar smagu. No stacionāriem izrakstīts 190 cilvēki. Izveseļojušies 1052 cilvēki. Mirušo skaits – 31. Kopā Latvijā ir veikti 195 331 izmeklējums. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,3% (vakar 0,1%). Slimnieku skaits dubultojās 111 dienu laikā.

Gulbenē, kur no šodienas ieviesti iedzīvotāju kritizētie jaunie ierobežojumi pašvaldības un valsts iestādēs, reģistrēti 2 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.
SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 1 saslimušais iebraucis no ārvalstīm, 1 kontaktpersona, 2 saistīti ar saslimšanas gadījumiem Gulbenē. Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu Gulbenē, epidemiologiem ir izdevies noskaidrot visu saslimušo epidemioloģisko saikni un avotu.
SPKC pārstāve Ilze Arāja laikrakstam “Dzirkstele” stāsta:
Kā jau informējām, epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, un tiek noteiktas kontaktpersonas katram saslimušajam, un notiek kontaktpersonu testēšana. Tātad ir informācija vēl par diviem saslimšanas gadījumiem Gulbenē, un jāsaka, ka šobrīd redzam abu šo gadījumi – to, kurš bija saistīts ar ģimenes kontaktiem un otrs gadījums, kurš bija saistīts ar darbinieka saslimšanu valsts iestādē, saikni. Visi saslimšanas gadījumi Gulbenē, kas šobrīd ir, tie ir savstarpēji saistīti. Ir noteikta saikne un epidemioloģiskā ķēde. Saslimušo vidū ir tādi, kas atgriezušies no ārzemēm. Tiklīdz ir jauns saslimšanas gadījums, tiek uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana, un attiecīgi katram gadījuma tiek noteiktas tuvās kontaktpersonas. Nav jau tā, ka kontaktpersonas vienmēr arī saslimst. Gulbenes gadījumā kontaktpersonu skaits ir samērā liels. To redzam pēc tiem septiņiem saslimšanas gadījumiem, kas bija svētdien. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 29.07.2020.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru