Naktī ugunsgrēks izcēlies Vecumnieku pagastā

Nav komentāru
Ugunsdzēsēju mašīna dzīvojamo māju iekšpagalmā
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Dikaja roza

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.jūlija plkst. 06.30 līdz 29.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.


Šonakt plkst. 03.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva saimniecības ēka 170 m2 platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 07.27 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega divas vieglās automašīnas, sausā zāle, atkritumi, piededzis ēdiens, siena ruļļi, elektrolīnijas balsta stabs.

Vakar plkst. 20.58 tika saņemts izsaukums uz Nīcas novadu, kur Liepājas ezerā atradās laiva ar diviem cilvēkiem. Piepūšamai motorlaivai bija sabojājies dzinējs un pazudis airis, tādēļ cilvēki nespēja saviem spēkiem tikt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva līdz cilvēkiem un nogādāja viņus krastā.

Vakar Saldus novadā ugunsdzēsēji glābēju no dīķa tika izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie un uz ūdens! Nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, papildu drošībai ir jāvelk glābšanas veste. Ja gadīsies iekrist ūdenī, tad tieši glābšanas veste palīdzēs noturēties virs ūdens. VUGD ugunsdzēsēji glābēji 2020.gadā no ūdenstilpēm izcēluši jau 76 bojāgājušus cilvēkus!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama septiņos gadījumos, lai atbrīvotu ceļu braucamo daļu no nolūzušiem kokiem, bet trīs gadījumos, lai glābtu bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus. Liepājā tika atbrīvots kaķis, kas bija iestrēdzis vieglās automašīnas motortelpā, Rīgā kaķis tika nocelts no koka, bet Aizkrauklē atbrīvots putns, kurš bija sapinies loga ailes apdares materiālos.

28. jūlijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja VUGD un Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru