Tirdzniecības centrā "Akropole" dega vīriešu tualete

Nav komentāru
Ugunsdzēsēju mašīnas uz ēkas fona
Ugunsdzēsēji stāvlaukumā pie t/c "Akropole". Foto: Samanta Kārkliņa

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.jūlija plkst. 06.30 līdz 28.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus, no kuriem 16 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.


Plkst. 21.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā (tirdzniecības centrs "Akropole") bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma un izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā,ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu sabiedriskās ēkas pirmajā stāvā deg tualetes telpa 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuēti 640 cilvēki. Plkst. 22.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur piecos gadījumos dega vieglās automašīnas, kravas automašīna, elektrolīnijas balsta stabs un stārķa ligzda, piededzis ēdiens, atkritumi, zaru kaudze un sausā zāle.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Ogrē, kur cilvēks no stāva krasta bija iekritis upē un saviem spēkiem nespēja izkļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla cilvēku krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt Rundāles novadā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

27. jūlijā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis vienu meža ugunsgrēku ar kopējo platību 0,15 ha. Meža ugunsgrēks bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā.

Sagatavoja VUGD un Valsts meža dienests.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru