Nedaudz mazinājies aktīvo Covid-19 slimnieku skaits Latvijā. Gulbenē atjauno striktos ierobežojumus pašvaldības iestādēm

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 28.07.2020.

2020. gada 28. jūlijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēts viens jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1220. Izārstējušies 86.2% no visiem slimniekiem.


Dienests vakar kopā veicis 1574 izmeklējumu no kuriem viens bija pozitīvs. 2 saslimušie atrodas slimnīcās – visi ar vidēju slimības gaitu, neviena – ar smagu. No stacionāriem izrakstīts 190 cilvēki. Izveseļojušies 1052 cilvēki. Mirušo skaits – 31. Kopā Latvijā ir veikti 193 445 izmeklējums. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,1% (vakar 0,0%). Slimnieku skaits dubultojās 110.9 dienu laikā.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS) no 29. jūlija uz divām nedēļām pašvaldības iestādēm atjauno ierobežojumus, kuri pastāvēja ārkārtējā stāvokļa laikā visā Latvijā, kas nozīmē, ka pašvaldības iestādes darbu pārtrauks vai veidos to attālināti. Nedēļu atpakaļ novada reģistrēti 8 aktīvie Covid-19 slimnieki. Ierobežojumi neattieksies uz privātiem uzņēmumiem un pasākumiem.






Gulbenes novada iedzīvotāji izsaka asu kritiku pašvaldības domes vadītāja virzienā, kurš nedēļas nogalē rīkoja pilsētas svētkus, neskatoties uz to, ka informācija par novadā saslimušajiem jau bija pieejama no 23. jūlija. Iedzīvotāji uzskatam, ka pašvaldības vadītājs liekuļo sākumā rīkojot masu pasākumus, bet pēc tam izsludinot ierobežojumus un faktiski apturot pašvaldības uzņēmumu darbību. Pašvaldība nesniedz arī skaidrojumu cik daudz cilvēkus šie ierobežojumi skars ekonomiski un vai ir paredzēta, kāda finanšu palīdzība cietušajiem. Gulbenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Audzišs vaino SPKC, ka tā operatīvi nesniedza informāciju pašvaldībai.

Savukārt daļa iedzīvotāju sociālos tīklos pie visa vaino vienas tautības pilsētas iedzīvotājus, kuri pēc viņu vārdiem "vazājas pa visu pilsētu".

Laikraksts "Dzirkstele" noskaidroja, ja viena no slimniecēm strādā Valsts darba inspekcijā.




Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 28.07.2020.



Nav komentāru

Ierakstīt komentāru