Arizonā no sliedēm noskrien vilciens un aizdegās

Nav komentāru

2020. gada 29. jūlijā Arizonas štata pilsētā Tempe (ASV) no sliedēm noskrēja kravas vilciens un aizdegās. Incidenta laikā daļēji sabrucis dzelzceļa tilts pāri Tempes pilsētas dīķim.


Kravas vilciens noskrēja no Salt River Union Pacific dzelzceļa tilta pulksten 6:15 no rīta un nekavējoties aizdegās. Dūmi no ugunsgrēka daļēji aizsedza austošo sauli.

Liesmas pārņēmušas no astoņiem līdz desmit vagoniem, dienvidu daļā daļēji sabruka dzelzceļa tilts, ka rezultātā vagoni nokrita uz tukšu stāvlaukumu. Vagoni bija piekrauti ar kokmateriāliem, bet cisternas ar organisko, toksisku un viegli uzliesmojošo vielu cikloheksanons. Ķīmiskā viela noplūda nelielā daudzuma no vienas cisternas, bet to nonākšanu dīķī izdevās aizkavēt.

Neviens cilvēks nav cietis. Viena persona tika nodota mediķu apskatei pēc tam, kad saelpojās dūmus. Vairāk nekā 90 ugunsdzēsēji piedalījušies ugunsgrēka likvidācijā.

Incidenta iemeslus izmeklē federālā dzelzceļa drošības aģentūra sadarbībā ar štata atbildīgiem dienestiem. Atbildīgās personas paskaidroja, ka incidenta iemeslu izmeklēšana ir pašā sākuma stadijā un nekādus komentārus šajā jautājumā nesniegs.

Dzelzceļa tilts ir uzbūvēts pāri mākslīgi izveidotam dīķim tuksneša vidū. Parki ap dīķi ir populāra pastaigu un sportošanas vieta. Rīta sporta nodarbību dalībnieki bija apstājušies, lai iemūžinātu uz saviem viedtālruņiem foto un video ar liesmojošo vilcienu. Policija aicināja aculieciniekus atkāpties tālāk no tilta, kurš savā vairāk nekā gadsimta senajā vēsturē ir pārdzīvojis daudzus plūdus.

Tērauda konstrukciju tilts tika uzbūvēt 1912. gadā, lai varētu pārvest kravas pāri Sāls upei (Salt river). Tilts tika labots un modernizēts, bet lielākā daļa to oriģinālo detaļu ir saglabājusies.

Avots

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru