Septiņi cilvēki gājuši bojā raķetes dzinēja izmēģinājumā Krievijā (mainīts bojā gājušo skaits)

Nav komentāru
Pieci cilvēki gājuši bojā raķetes dzinēja izmēģinājumā Krievijā
Krievijas jūras spēku bāze Ņenoksa Foto: Hohol/Wikimapia

Krievijas valsts kodolenerģijas korporācija "Rosatom" paziņo, ka neveiksmīgā raķešu dzinēja izmēģinājumā Arhangeļskas apgabalā gājuši bojā 5 tās darbinieki, bet vēl 3 guvuši ievainojumus. Krievijas Aizsardzības ministrija atskaitījās par 2 bojā gājušiem.


2019. gada 8. augustā Ņenoksas ciemā (Severodvinska, Arhangeļskas apgabals) Krievijas jūras spēku militārā bāzē uz baržas notika neveiksmīgs raķešu dzinēja izmēģinājums, kura laikā iekārta eksplodēja un aizdegās. Incidenta laikā Severodvinska tika konstatēts īslaicīgs radiācijas fona paaugstinājums, kurš vēlāk samazinājās līdz normai.

Kodolenerģijas korporācija apstiprina, ka sprādzieni notika raķešu dzinēja izmēģinājuma laikā un darbiem, kuri saistīti ar izotopu enerģijas avotiem. Eksperti uzskata, ka tāda tipa dzinēji varētu būt saistīti ar Vladimira Putina 2018. gada 1. martā prezentēto spārnoto raķeti «Burevestņik» un bezpilota zemūdeni «Poseidon». Abos gadījumos ar kodoldzinējiem un kodollādiņiem. Analītiķi uzskata, ka Krievija līdz šim veikusi piecus neveiksmīgus raķetes "Burevestņik" izmēģinājumus.




Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrija ziņoja par 2 bojā gājušajiem un 6 cietušajiem.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru