Neveiksmīgs raķešu dzinēja izmēģinājums Krievijas militārā bāzē

Nav komentāru

2019. gada 8. augusta rītā Krievijas jūras spēku militārā bāzē, netālu no Ņenoksas ciema Arhangeļskas apgabalā uz baržas notika raķetes dzinēja izmēģinājums, kura laikā iekārta uzsprāga un aizdegās.


Pēc sprādziena sociālos tīklos izplatījās ziņas par radioaktīvā līmeņa kāpumu un cietušajiem. Krievijas aizsardzības ministrija paziņoja, ka incidenta laikā kaitīgas vielas atmosfērā nav nonākušas un radiācijas fons ir normas robežas. Pēc Krievijas aizsardzības ministrijas informācijas, incidenta laikā gājuši bojā 2 cilvēki, bet 6 guvuši ievainojumus (citos medijos izskanēja informācijas par 10-15 cietušajiem). Atjaunots 10.08.2019.: Krievijas kodolenerģijas korporācija "Rosatom" paziņo, ka izmēģinājuma laikā gājuši bojā 5 tās darbinieki, bet vēl 3 guvuši ievainojumus. 

Satraukumu par incidentu rada fakts, ka šajā bāzē tiek veiktas Krievijas kodolzemūdeņu ballistisko raķešu izmēģinājumi, ka arī fakts, ka atbildīgie dienesti uz mēnesi aizlieguši kuģošanu Baltās jūras Dvinas līcis. Satraukumu izsauca arī ziņu aģentūras "Mash" publicētas fotogrāfijas, kurās redzami karavīri speciālos pret radiācijas kostīmos. Foto attēlu uzņemšanas vieta un laiks netika precizētas. Gan Krievijas aizsardzības ministrija, gan Severodvinskas pilsētas administrācija ziņo, ka radiācijas līmenis reģionā ir normas robežās.
Foto: Mash
Foto: Mash




Nav komentāru

Ierakstīt komentāru