Ukrainas peldrobots uzbrūk krievijas tankkuģim "SIG"

Nav komentāru

Naktī uz 5. augustu Ukrainas Drosības dienests sadarbībā ar jūras spēkiem, izmantojot peldrobotu, uzbruka viena no lielākajiem krievijas okupantu tankkuģiem "SIG"

Naktī krievijas sociālos tīklos parādījās ziņojumi par sprādzieniem un šaušanu pie Kerčas (Krimas) tilta. Uz tilta arkas tika izslēgts apgaismojums un slēgta satiksmes. Nekādas skaidrības nebija par neskatoties uz to, ka deputāti ziņoja par peldrobotu uzbrukumu.

Vietējie iedzīvotāji no Kerčas ziņoja, ka pie tilta viss mierīgi un tas palielināja neskaidrību par notiekošo.

Nedaudz vēlāk parādījās jaunā versija par notiekošo un to apstiprināja ierakstītā radio saruna starp krasta dispečeri un kuģa kapteini. Saskaņā ar to peldrobots (ar 450 kg sprāgstvielas) uzbrucis vienam no lielākajiem krievijas tankkuģiem "SIG". Saskaņā ar kapteiņa teikto, kuģis pēc sprādziena guvis sūci labajā malā un piepildijās ar ūdeni, kurš aizlējis tā dzinēja telpu un tas ar saviem spēkiem vairs nespēj kustēties, bet arī negrimst.

Dienas gaitā Ukrainas mediji publiceja video ar peldrobota uzbrukma ierakstu.

Jau naktī aktīvisti ātri noskaidroja, ka krievijas tankkuģis "SIG" atrodas ASV sankciju sarakstā.

Tankkuģis "SIG" nodarbojās ar degvielas piegādi krievijas okupantu vienībām Sīrijā. Neoficiāli izskanēja informācija, ka viņš to piegādāja arī uz okupēto Krimas teritoriju.

Savos braucienos uz Sīriju, tankkuģa apkalpe pie Kipras salas vienmēr atslēdza "AIS" (Aeronavigācijas informācijas dienests) sistēmu, kura darbojās uz katra civilākuģa.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru