Naktī uz svētdienu okupanti veica kombinēto uzbruku Ukrainai

Nav komentāru

Sākot ar 5. augusta vakaru krievijas okupanti veikuši kombinēto uzbrukumu Ukrainai, izmantojot dažāda veida spārnotās un ballistiskās raķetes, vadāmās aviācijas bumbas un lidrobotus-kamikadze. Galvenie mērķi “Motor Sič” rūpnīca Zaporižja un militārā lidosta Hmeļņickas apgabalā.

5. augusta vakarā krievijas okupanti uzsāka uzbrukumu ar 14 spārnotām raķetēm “Kalibr”, kuras tika palaistas no Melnās jūras akvatorijas. Papildus no iznīcinātājiem “Mig-31” krievijas teritorijā tika palaistas 3 aeroballistiskās raķetes “Kindžal H-47” (“Iskander” raķetes paveids). 12 “Kalibr” raķetes tika notriektas, bet informācija par “Kindžal” netiek atklāta (ukraiņi nevēlas atklāt krieviem savas spējas vai nespējas).

Naktī, jau 6. augustā, krievijas okupanti turpināja uzbrukumu ar lidrobotiem-kamikadze “Šahed-136/131”, “Kalibr” raķetēm no Melnās jūras akvatorijas un spārnotām raķetēm “H-101/H-555”, kuras no Kaspijas jūras akvatorijas okupanti palaida no stratēģiskiem bumbvedējiem “Tu-95MS”.

Ukrainas gaisa spēki sadarbībā ar citām armijas pretgaisa aizsardzības vienībām notrieca visus 27 lidrobotus-kamikadze, 5 no 6 spārnotām raķetēm “Kalibr” un 13 no 20 “H-101/H-555” raķetēm.

Paralēli okupanti izmantoja no zemes palaistās ballistiskās raķetes uz Zaporižjas rūpnīcu “Motor Sič”, bet Harkivas apgabala Kupjanskā nometa vadāmo aviācijas bumbu uz asins nodošanas centru, nogalinot 2 civiliedzīvotāju un ievainojot 4.

Dņipro apgabalā ar artilēriju apšaudīja Nikopoli, bet tas notiek regulāri un varētu neatteikties uz sākotnējo vakara uzbrukuma plānu.

Hmeļņickas apgabala Starokostjantiņivā okupantu uzbrukuma rezultātā izcēlies ugunsgrēks kukurūzas graudu elevatorā.

Ienaidnieks paziņoja, ka Starokostjantiņivā uzbruka lidmašīnām militārā lidostā un tās visas iznīcināja, kas neļaus Ukrainai vairs izmantot tālās darbības raķetes. Taču jau svētdien Ukraina ar tālās darbības raķetēm iznīcināja divus tiltus, kuri savieno Hersonas apgabalu ar Krimas pussalu.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru