Ukrainas peldroboti sabojā okupantu lielo desanta kuģi pie Novorosijskas

Nav komentāru

Naktī uz piektdienu Ukrainas drošības dienests kopā ar jūras spēkiem, izmantojot ar spridzekli piekrautu peldrobotu, uzbruka krievijas okupantu Ziemeļu karaflotes lielajam desants kuģim "Oļenegorskij gorņjak" pie Novorosijskas ostas.

Piektdienas rītā Novorosijskas ciema Mishako iedzīvotāji sākuši ziņot par sprādzieniem Melnajā jūŗa. Okupantu armijas virspavēlniecība paziņoja, ka atvairījusi Ukrainas peldrobotu uzbrukumu. Viens no video tiešām izskatījās ticāms - tajā degošs peldobjekts pēc laika uzsprāga.

Pēc vairākām stundām Novorosijskas iedzīvotāji publicēja video, kurā redzam, kā divi velkoņi ved uz ostu karakugī, kurš ir sasvēries uz vieniem sāniem. Ātri tika noskaidrots, ka sasvērušais peldlīdzeklis ir Ziemeļu flotes lielais desanta kuģis "Oļenegorskij gorņjak". Pēc pēdējās Kerčas (Krimas) tilta spridzināšanas viņš nodarbojās ar militāro kravu pārvadāšanu uz Krimas pussalu.

Parēli Ukrainas medijos izplatījās Drošības dienesta video ar brīdi, kad peldrobots ietriecās desanta kuģa sānos. Paralēli kļuva zināms, ka otrs peldrobots uzbruka speciālai naftas pārkraušanas bākai, kuri izmanto naftas pārkraušanai. Nav informācijas par to vai uzbrukums bākai bija veiksmīgs.

Lielais desanta kuģis "Oļenegorskij gorņak" diez vai tiks salabots. Tas ir padojumu laikos būvēts Polijā un nodots ekspluatācijā 1976. gadā. Okupantiem nav ne detaļu, ne infrastruktūras. Vēl pagājūšā gadā sprādzienā Berdjanskā bojājumus guva divi citi desanta kuģi un viņi līdz šīm brīdim nav salaboti.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru