Lidrobotu uzlidojums Kijivai un Izmajilai

Nav komentāru

Naktī uz 2. augustu krievijas okupanti palaiduši divas grupas ar lidrobotiem-kamikadze. Viena grupa no Kurskas apgabala palaista Ukrainas galvaspilsētas Kijivas virzienā. Otrā - no Krimas palaista uz Odesas apgabala pilsētu Izmajilu.

Pēc diviem lidrobotu uzlidojumiem Maskavai, iespējams krievijas okupanti cenšas atriebties un saglabāt savu seju krievijas iedzīvotāju priekšā. 1. augustā visā Ukrainā četras reizes tika izsludināta gaisa trauksme, jo pacēlās iznīcinātāji "Mig-31K". Šos iznīcinātājus izmanto, lai palaistu aeroballistiskās raķetes "Kindža" ("Iskander" paveids). Šī tipa raķetes grūti atklāt un tās var sasniegt jebkuru Ukrainas teritorijas vietu. Šī iemesla dēļ ukraiņi spiesti visā valstī spiesti pārtraukt savus darbus un iet uz patvērumiem. Okupanti to izmanto, lai vienkārši traucēt cilvēku dzīvi.

Vēl okupanti izmanto radioelektroniskās ierīces ar kurām tiek veidtos elektromagnētisko impulsu, kurš radaros atgādina raķešu palaišanu un arī šī iemesla dēļ tiek izsludināta gaisa trauksme, bet šie maldus mēŗķi tiek ātri atklāti.

Vēl šīs darbības tiek veiktas, lai atklātu Urkainas pretgaisa aizsardzības sistēmas, kuras spiestas slēgt iekšā savus radarus un kļūst redzamas krievijas okupantiem. Pēc trauksmes atcelšanas ukraiņi ir spiesti pārvietot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas un tas rada "logus", kuros rodas iespēja izlidot cauri krievijas navējošiem ieročiem.

Notriektai lidrobots-kamikadze nokrita uz administratīvo ēku Kijivas Solomjanskas rajonā, bojājot tās fasādi. Svjatošinskas rajonā krītošo atlūzu dēļ aizdegās koks.Atlūzas nokrita arī Holosijevskas rajonā. Bez nopietniem bojājumiem. Ir bojāts ceļa segums. Cietušie nav fiksēti.

Savukārt Odesas apgabala Izmajilā bija dzirdams skaļš sprādziens un fiksēts liels ugunsgrēks. Pēc neoficiālās informācijas pilsētā eksplodēja 5 lidroboti. Viens no tiem trāpīja degvielas tvertnēs izraisot spēcīgu ugunsgrēku. Detalizēta informācija par postījumiem tiks (iespējams) publicēta dienas laikā.

Izmajilā no lidrobota sprādziena cietis graudu elevators. Postījumi nodarīti ražojošiem un ifrastruktūras objektiem.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru