Toms Kūpers: Kliščijivka. Beigas.

Nav komentāru

Austriešu militārais analītiķis Toms Kūpers šorīt publicēja īsu ziņu par Ukrainas armijas panākumiem Bahmutas dienvidu flangā par ko mediji stāstīs tuvākās dienās.

Ļoti īsi.

Šodien jūs "dzirdēsit" (t.i., lasīsiet sociālajos medijos) par "kaujām Kliščijivkas iekšienē" un "kaujām Andriivkas iekšienē".

Patiesībā Ukrainas bruņotie spēki atbrīvo Kliščijivku no atlikušajiem krieviem gar austrumu pusi un jo īpaši, atmīnē šo vietu un pietiekami attīra no vrakām un līķiem, lai nodrošinātu brīvu sava karaspēka pārvietošanos un viņu higiēnisku izdzīvošanu tur.

Tieši tāpat, kā pēc “Vāgnera” teroristu izvešanas no Tripoles dienvidaustrumiem 2019. gadā, šis ciems ir pilns ar mīnām un slazdiem, kā arī ar iznīcinātu transportlīdzekļu atlūzām, Krievijas karavīru mirstīgām atliekām no kuriem daudzi nomīnēti ar slazdiem.

Tikmēr izdzīvojušie no desantnieku 83. brigādes, 57. un 72. motorstrēlnieku brigādēm atkāpās austrumu virzienā. Tikai to aizmugures vienības joprojām izrāda pretestību.

Nopietnāka ir Krievijas pretestība Andriivkas austrumu pusē, ka arī Kurdjumivkas austrumu un dienvidu pusē, tālāk uz dienvidiem.

“Šīs drāmas pēdējā epizode” sākās apmēram pirms nedēļas, kad “armijas klaunu virspavēlniecība” nolēma atlaist desantnieku komandieri – ģenerāli Teplinski. Jo viņš sūdzējās par “sava” karaspēka nepareizu izmantošanu.

Pēc tam, kad protestēt sāka “viņa” karaspēka vienības, viņš netika atlaists, bet “tikai” pazemināts amatā un nosūtīts vadīt desantniekus uz frontes līniju pie Bahmutas. Kopš laika, kad putins un “armijas klaunu virspavēlniecība” klausās tikai "labās ziņas" - "labā ziņa" sociālajos medijos bija tāda, ka krievi "joprojām turējās iekšā Kliščijivkā", lai gan ciems ir Ukrainas kontrolē apmēram 10 dienas... un “nepatīkamie” ukraiņi nepublicēja nekādus videoklipus, kuros būtu redzams kaut kas cits.

Rezultātā vairākas desantnieku vienības iebrauca ciemā, kur uzreiz saņēma “sprāgstošu” sveicienu no Ukrainas armijas, neļaujot tiem pat atklāt uguni. Rezultāts šādai rīcībai ir redzam šajos videoklipos.

Turklāt, atvairot kārtējo Krievijas pretuzbrukumu sēriju, Ukrainas armija atbrīvoja Staromajorske dienvidu daļu (tā saucamajā Zaporižjas frontes daļā, lai gan tas ir Doneckas apgabals. Vēl šo sauc par Berdjanskas virzienu – tulkotāja piezīme), neatkarīgi no tā, kādi Krievijas karaspēki joprojām atrodas starp šo ciemu un Urožaine (blakus ciems – tulkotāja piezīme).

Un vēl. Staromajorske rajonā Ukrainas 38. jūras kājinieku vienība notrieca kaujas helikopteri “Ka-52”.

…un (jā, vēlreiz) kopš 23. jūlija Ukrainas armijai izdevās iziet cauri dzeļoņdrāšu un mīnu joslai uz dienvidaustrumiem no Robotine (Zaporižjas fronte). “Oficiālais” Krievijas okupantu fanu skaidrojums par šiem rezultātiem ir apmēram tāds, ka “intensīvas ukraiņu artilērijas apšaudes rezultātā Krievijas armija atkāpās uz labākām pozīcijām”.

....un kā tad ar dominējošām augstienēm un pozīcijām šajā vietā, kuras piešķir Ukrainas armijai uguns kontroli pār Robotine (tas nozīmē, ka ukraiņi atrodas virsotnēs, bet okupanti zemiene un ir kā uz delnas – tulkotāja piezīme), eee...?

Protams, tā kā “nav video”, nekas no tā nekad nav noticis… vai "notiks" pēc dažām dienām…

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru