Toms Kūpers: Staromajorske un Robotine

Nav komentāru
>

Austrijas militārais analītiķis Toms Kūpers šodien īsūmā izklāstīja notikumus Dienvidu frontē pie Staromajorske un Robotine. Uzreiz pēc viņa ieraksta Ukrainas prezidents Zelenskis publicēja video ar panākumu apstiprinājumu.

1.     Cik man ir zināms, tas kas bija palicis pāri no “krievijas garnizonas” Staromajorske (uz dienvidiem no Velika Novosilka, Doneckas dienvidrietumos) kapitulēja vakar vakarā. Tas nozīmē, ka daži izdzīvojušie mēģināja aizbēgt, bet daudzi no tiem ieskrēja paši savos mīnu laukos, bet tie kuri spēja izdzīvot, nolēma padoties.

Ukrainas jūras kājinieki šobrīd attīri teritoriju starp Staromajorske un Urožaine.

2.      Uz austrumiem/dienvidaustrumiem no Robotine Ukrainas armija turpina virzīties dienvidu virzienā, atbrīvojot un paplašinot savas “iespiešanas” apgabalu.

Šodien pienāca jaunas ziņas par “iespaidīgu panākumu” šajā frontes posmā, bet par to vairāk stāstīšu, kad pienāks laiks.

Pie Robotine Ukrainas armija faktiski virzās caur otro okupantu aizsardzības līniju. Tieši tāpēc krievi šeit izmisīgi veic pretuzbrukumus, jo starp pirmo un otro līniju ir “tikai pāris kilometri”. Pārējās vietās šis attālums ir lielāks.

Kopumā šķiet, ka krievijas okupantu sākuši izjust efektus no tiem zaudējumiem, kurus viņiem sagādāja Ukrainas armija pēdējos 1.5 mēnešos – iznīcināti štābi, munīcijas noliktavas un tilti aizmugurē.

Tāpēc aizvien biežāk tiek ziņots, ka krievijas komandieri cenšas piepildīt frontes līniju ar karavīriem (teiksim, 100 karavīri uz 100 frontes līnijas metriem), cerot ka tas varētu apturēt ukraiņus. Patiesībā tas tikai padara krievus par ideāliem mērķiem visu veidu ukraiņu ieročiem. Arvien vairāk tiek ziņots arī par munīcijas un krājumu trūkumu.

Protams putins turpina apgalvot, ka “100 tanku uzbrukumā iznīcināti 50 no tiem” un “Ukraina cieš smagus zaudējumus”. Tomēr vienīgais pierādījums šiem paziņojumiem ir video no jūnija sākuma. Izrādījās, ka viņi ir ierakstījuši vairākus materiālus no dažādiem rakursiem vienā un tajā pašā vietā, ar tiem pašiem “M2/M3 Bradley”. Un katru nedēļu publicē video no vienas un tās pašas scēnas.

Teiksim atklāti, Krievijas armijai pietrūkst rezervju vienību un tas ir labākais veids, kā zaudēt kontroli šajā kaujā.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru