Laupītājs Bauskas novadā ar nazi sadur savu upuri

Nav komentāru
Policijas lenta aptīta ap koku, bet fonā redzama lauku māja
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Valsts policija

Sestdien, 4. jūlijā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Bauskas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar VP Rīgas reģionas pārvaldes darbiniekiem aizturēja vīrieti, kurš šī gada 1. jūlijā Bauskas novadā ar nazi sadūra kādas privātmājas iedzīvotāju un nolaupīja mobilos tālruņus un portatīvo datoru. 6. jūlijā Zemgales rajona tiesā viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.


Šī gada 1. jūlija naktī ap pulksten 1.30 Bauskas novada Dāviņu pagastā melnā maskā un melnās drēbēs ģērbies vīrietis, izsitot loga stiklu, iekļuva privātmājā, kur, uzmodinājis no miega 1941. gadā dzimušu sievieti, pieprasīja viņam atdot zeltlietas, mobilo tālruni un kredītkartes. Izdzirdot troksni, istabā ienāca 79 gadus vecās sievietes dēls, kuru iebrucējs vairākas reizes sadūra ar nazi. Pēc tam viņš nolaupīja trīs mobilos tālruņus un vienu portatīvo datoru un aizbēga.

Veicot meklēšanas pasākumu kopumu, VP ZRP Bauskas iecirkņa likumsargi sadarībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām šī gada 4. jūlijā Rīgā aizturēja iepriekš jau vairākas reizes tiesātu 1989. gadā dzimušu Bauskas novada iedzīvotāju. 6. jūlijā viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šobrīd VP ZRP Bauskas iecirkņa darbinieki skaidro nozieguma motīvus un policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta ceturtās daļas par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Sagatavoja: Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru