Tūkstot astoņdesmit divi Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 04.06.2020.

2020. gada 04. jūnijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 3 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1082.


Dienests vakar kopā veicis 1486 izmeklējumus no kuriem trīs bija pozitīvi. 10 saslimušie atrodas slimnīcās – 7 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 165 cilvēki. Izveseļojušies 760 cilvēki. Mirušo skaits – 25. Kopā Latvijā ir veikts 114 451 izmeklējums. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,3% (vakar 0,7%). Slimnieku skaits dubultojās 59,9 dienu laikā.

Diennakts laikā miris divdesmit piektais pacients ar Covid-19 saslimšanu. Slimniekam vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem bija vairākas hroniskas saslimšanas.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 04.06.2020.





Svarīgākais no valdības

No 3. jūnija pilnībā atjaunota visu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana. Vienlaikus ārstniecības iestādēs gan pacientiem, gan ārstiem jāievēro stingrus drošības pasākumus.

SPKC un VM aicina ikvienu lejupielādēt lietotni „Apturi Covid ” un šādā veidā palīdzēt ierobežot vīrusa izplatību Latvijā, lai mēs visi varētu ātrāk atgriezties ikdienas dzīvē. Vairāk par lietotni: www.apturicovid.lv

Paplašināts valstu saraksts, no kurām atgriežoties nav jāievēro pašizolācija

No 3. jūnija ir paplašināts to valstu saraksts, no kurām atgriežoties 14 dienu pašizolācija nav jāievēro. Ar aktuālo valstu sarakstu, kurš tiks atjaunots katru piektdienas pēcpusdienu, varat iepazīties SPKC mājaslapā.

Tām personām, kuras Latvijā iebraukušas līdz 3. jūnijam un atrodas 14 dienu pašizolācijā, lūdzam vērtēt valstu saslimstības rādītājus. Ja valsts, no kuras esat iebraucis, ir rādītāju diapazonā virs 15, jums jāturpina pašizolācija, ja valsts rādītājs ir zem 15 (piemēram, Francija, Vācija, Luksemburga), jūs varat pārtraukt pašizolāciju.

14 dienu pašizolācija šobrīd jāievēro, ja esi iebraucis:
  • no Zviedrijas, Apvienotās Karalistes, Portugāles, Beļģijas, Maltas, Īrijas, Spānijas
  • no valstīm, kuras nav ES vai EEZ un Šveice;
  • ja esi braucis tranzītā caur Zviedriju, Apvienoto Karalisti, Portugāli, Beļģiju, Maltu, Īriju, Spāniju

14 dienu pašizolācija nav jāievēro, ja:
  • ceļo pa Lietuvu un Igauniju;
  • atgriezies no SPKC mājaslapā publicētās valstis, kurās 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 15 (iekrāsotas baltā krāsā)
  • Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kas Latviju šķērso tranzītā.

Atgādinām! Latvijas iedzīvotājiem nerekomendējam doties ceļojumā. Ja ceļot nepieciešams, veicot darba pienākumus, lūdzam rūpīgi ievērot distancēšanos –2m un pēc iespējas bieži mazgāt rokas.

Igaunijā


Lietuvā

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru