Kuldīgā sadeg dzīvojamā māja, Rīgā dega mežs

Nav komentāru
Dūmi ceļas no degošās ēkas, kamēr ugunsdzēsēji dzesē ēkas jumtu
Ugunsgrēks Kuldīgā. Foto: Alberts Dinters / Kurzemnieks.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. jūnija plkst. 6.30 līdz 2. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 14.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgu, kur dega divas vienstāva dzīvojamās ēkas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg abu ēku jumti 200 m2 platībā. Šī paaugstinātā bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka abas mājas bija sabūvētas kopā un blakus atradās vēl citas ēkas. No uguns izplatīšanās tika nosargātas divas blakus esošas ēkas. Plkst. 17.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kuldīdznieks Valdis Blanks sacīja, ka viņam ar sievu piederošajā mājā dzīvojuši paši un vairākus dzīvokļus izīrējuši. Kad pagalmā divi vīrieši ieraudzījuši liesmas uz jumta, izsaukuši ugunsdzēsējus. Arī viņš pats bijis turpat netālu. No kā ēka varējusi aizdegties, nezinot. Tā nesen izremontēta, nupat gribējis sētā izlikt bruģi.

Kā novēroja "Kurzemnieks", kamēr dega viens ēkas gals, jau pāris minūšu laikā atbrauca divas ugunsdzēsēju mašīnas no Kuldīgas. Dzēšanu apgrūtināja tas, ka Mucenieku ielas rekonstrukcijas dēļ piebraukt pavisam klāt nebija iespējams. Ugunsdzēsēji ņēma ūdeni no akas uz ielas. Tikmēr liesmas jau bija izplatījušās pa visu ēku. Pusstundas laikā palīgā atsteidzās arī dzēsēji no Aizputes un Dundagas, vēlāk piebiedrojās vēl no citām vietām.
Ugunsdzēsēji caur caurumiem jumtā dzēš liesmu avotu
Ugunsgrēks Kuldīgā. Foto: Alberts Dinters / Kurzemnieks.lv
Plkst. 14.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novadā, kur dega pirts un blakus esošās saimniecības ēkas jumts 30 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, mēģinot dzēst uguni paša spēkiem, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, sausā zāle, trīs gadījumos vieglās automašīnas, pa vienam gadījumam veļasmašīna, kūpinātava un sausā zāle, koka dobums, saimniecības ēka, dārza māja, sadzīves mantas, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.
Ugunsdzēsēju autocisterna un ekipāža stāv iekšpagalmā
Maldus izsaukums Purvciemā. Foto: Viktorija Iļjašenko

Vakar plkst. 22.24 tika saņemts izsaukums uz Jaunciema ielu Rīgā, kur divās vietās deg krūmi un meža zemsedze. Plkst. 00.28 dzēšanas darbi tika pārtraukti un situāciju notikuma vietā uzraudzīja Valsts meža dienests. Savukārt plkst. 05.04 VUGD darbu notikuma vietā atsāka un plkst. 06.49 ugunsgrēks tika lokalizēts. Šobrīd dzēšanas darbi turpinās.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Aizputē no ūdenskrātuves izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka meitas acu priekšā noslīka mamma.

Sagatavoja: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Kurzemnieks.lv

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru