Tūkstot septiņdesmit viens Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 02.06.2020.

2020. gada 02. jūnijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1071.


Dienests vakar kopā veicis 1681 izmeklējumus no kuriem pieci bija pozitīvi. 14 saslimušie atrodas slimnīcās – 11 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 159 cilvēki. Izveseļojušies 760 cilvēki. Mirušo skaits – 24. Kopā Latvijā ir veikts 111 404 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,5% (vakar 0%). Slimnieku skaits dubultojās 58,5 dienu laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 02.06.2020.




Svarīgākais no valdības

SPKC un VM aicina ikvienu lejupielādēt lietotni „Apturi Covid ” un šādā veidā palīdzēt ierobežot vīrusa izplatību Latvijā, lai mēs visi varētu ātrāk atgriezties ikdienas dzīvē.  Vairāk par lietotni: www.apturicovid.lv

VADC aicina ziedot asinis visā Latvijā izbraukumos

Vasara un atvaļinājumu laiks, kā ierasts, ir izaicinošs periods asins krājuma uzturēšanai, tomēr saistībā ar vīrusa izplatību un ieviestajiem drošības pasākumiem, tas būs vēl grūtāks.

Lai nodrošinātu nepieciešamo pieprasījumu no ārstniecības iestādēm, donoru atsaucība turpmāko mēnešu laikā būs īpaši svarīga. VADC izbraukumi plānoti Ilūkstē, Vecumniekos, Cēsīs, Kalsnavā, Skrīveros, Jēkabpilī, Jaunpiebalgā, Cesvainē, Ādažos, Druvā, Sventē, Apē, Salaspilī, Valkā, Madonā, Kuldīgā, Preiļos, Tukumā, Dobelē. Visvairāk izbraukumu notiks galvaspilsētā un specializētais autobuss bieži būs sastopams pie lielveikaliem.

Lai ziedotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments - pase vai eID karte. Laika taupīšanas nolūkos donora pieteikumu un anketu iespējams aizpildīt jau iepriekš - elektroniskā formātā. Vairāk informācijas www.vadc.lv

Valdības preses konference

Igaunijā


Lietuvā

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru