Torņakalnā sociālā mājā dega dvielis

Nav komentāru
VUGD ekipāžas pie dzīvojamās mājas
Ugunsgrēks sociālā mājā Torņakalnā. Foto: Valdis Gavars

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. maija plkst. 6.30 līdz 13. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.



Torņakalnā (Rīga) Biešu ielā 6 sociālā mājā aizdegās uz plīts aizmirsts dvielis. Par laimi no lielās nelaimes izdevās izvairīties.
VUGD ekipāžas pie dzīvojamās mājas
Ugunsgrēks sociālā mājā Torņakalnā. Foto: Valdis Gavars

Šonakt plkst. 02.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas astotajā stāvā deg dzīvokļa durvis 2 m2 platībā. Dzīvoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, cilvēku nebija, bet no blakus esošajiem dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja deviņus cilvēkus. Plkst. 04.25 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Vakar plkst. 13.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Višķu pagastu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, šķūnim bija iebrucis jumts. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva saimniecības ēkai ir iebrucis jumts un tajā atrodas divi mājlopi. Ugunsdzēsēji glābēji demontēja jumta konstrukcijas un izveda mājlopus no ēkas. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 16.45.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur divos gadījumos dega sodrēji un atkritumi, kā arī sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dārza māja, meža zemsedze, siena rullis, sadzīves mantas šķūnī, garāžas durvis, dzīvojamās mājas siena un sadzīves mantas, vieglā automašīna un stārķa ligzda, kas atradās uz dūmvada.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru