Zemniekiem Zemgalē zog GPS sistēmas

Nav komentāru
Lauksaimniecības tehnika pļaujas laikā
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Maija mēneša sākumā Valsts policija Zemgalē reģistrējusi vairākās globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS) zādzības no lauksaimniecības tehnikas.


Dobeles novada Jaunbērzes pagastā naktī no 7. līdz 8. maijam no nožogotās teritorijas no vairākiem traktoriem tika nozagtas GPS vadības iekārtas, kuru vērtība sastāda aptuveni 24 000 EUR.

Šajā pašā laikā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā no traktoriem tika nozagti monitori ar GPS antenām, kuru vērtība sastādīja 27 000 EUR.

12. maijā Jelgavas novada Platones pagastā no apsargātas teritorijas vairākiem traktoriem tika nozagti datori un GPS iekārtas.

Valsts policija iesaka zemniekiem dažus padomus, kā pasargāt savu īpašumu:

  • Iegādāto traktortehniku neatstāt uz lauka bez pieskatīšanas, vēlams to aprīkot ar mūsdienīgu signalizāciju, kā arī padomāt par teritorijas profesionālu apsardzi;
  • Uzstādīt papildu GPS ierīci slēptā vietā, līdztekus jau rūpnīcā uzstādītajai GPS ierīcei, kā arī nodrošināt ar GPS signālu piekabināmo lauksaimniecības tehniku;
  • Paveicot visus lauksaimniecības darbus, GPS antenas un vadības blokus nepieciešams noņemt un uzglabāt slēgtā, drošā un labi apsargātā teritorijā;
  • Lai GPS iekārtas zādzību gadījumā būtu vieglāk atrast, ieteicams GPS antenas aprīkot ar meklēšanas ierīcēm.
  • Uzlikt radio signālu, kas ir analoģiska sistēma GPS, taču to ir grūtāk slāpēt;
  • Ja saimniecības tuvumā tiek manītas aizdomīgas personas vai automašīnas, par to ir jāziņo Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Informāciju sagatavoja: Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru