Jelgavā sadeg auto, Rīgā - balkons

Nav komentāru

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 kūlas ugunsgrēku un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.


Šorīt Jelgavā, Satiksmes ielā sadega vieglā automašīna.
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com


Vakar plkst. 13.37 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divpadsmit stāvu daudzdzīvokļu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka uz ēkas astotā stāva balkona deg sadzīves mantas 2 m2 platībā un logs 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 25 cilvēkus. Plkst. 14.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts, bet plkst. 15.03 likvidēts.

Plkst. 13.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Lūznavu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāva koka dzīvojamās mājas jumts 100 m2 platībā, saimniecības ēka un šķūnis pilnā 150 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš. Plkst. 17.05 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā nosargāts dzīvojamās mājas pirmais stāvs.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji, atkritumi, dārza māja, elektrolīnijas balsta stabs, pirts, vieglā automašīna, dārza māja, žagaru kaudze, elektrības sadales skapis, siena ruļļi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji Latvijā dzēsuši 11 kūlas ugunsgrēkus, no kuriem lielākais bija Gulbenes novada Tirzas pagastā, kur pērnā gada zāle dega 4 hektāru platībā.

Vakar Madonas novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru