Deviņsimt deviņi Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru

Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 7.05.2020.

2020. gada 7. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 909.


Dienests vakar kopā veicis 2442 izmeklējumus no kuriem deviņi bija pozitīvi. 29 saslimušie atrodas slimnīcās – 26 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 105 cilvēki. Izveseļojušies 464 cilvēki. Mirušo skaits – 18. Kopā Latvijā ir veikti 71069 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 1,0% (vakar 0,4%). Slimnieku skaits dubultojās 36 dienu laikā.

Dienests saņemis informāciju par vēl vienu no Covid-19 mirušo cilvēku ārpus slimnīcas. Pacienta vecums bija grupā no 75 līdz 80 gadiem un viņam bija citas hroniskas saslimšanas.
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 6.05.2020.

Svarīgākais no valdības

  • SPKC dati liecina, ka būtiski ir samazinājies tādu pacientu skaits, kas inficējušies ārpus lokāliem uzliesmojumiem. Ja marta beigās lokālos uzliesmojumos, piemēram, patversmē vai uzņēmumā atklāto pacientu īpatsvars veidoja mazāko daļu no kopējā atklāto Covid-19 pacientu skaita, tad patlaban novērojams pretējais. 
  • BKUS piedāvā konsultācijas vecākiem, kuru bērni ir saslimuši ar Covid-19, un  ģimenes ārstiem, kuru aprūpē ir Covid-19 bērna vecuma pacienti. 
  • Ministru kabinets, ņemot vērā četrus kritērijus - epidemioloģisko situāciju, spēju atklāt infekciju un atrast kontaktpersonas, veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un  situāciju ārvalstīs - lems par ierobežojumu mazināšanu. Jāņem vērā, ka pēc ierobežojumu mazināšanas ir jāpaiet laikam, lai redzētu to ietekmi uz Covid-19 slimības izplatību. Tāpēc pēc četrām nedēļām valdība atkārtoti analizēs situāciju, lai lemtu par turpmākām izmaiņām. Šobrīd ir ļoti būtiski ievērot noteikumus, lai situācija nepasliktinātos.

Lietuvā

Igaunijā

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru