Astoņi simti astoņpadsmit Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 27.04.2020.

2020. gada 27. aprīlī Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 818.


Dienests vakar kopā veicis 1564 izmeklējumus no kuriem seši izrādījās pozitīvi. 41 saslimušais atrodas slimnīcās – 36 ar vidēju slimības gaitu, 5 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 80 cilvēki. Izveseļojušies 267 cilvēki. Mirušo skaits – 13. Kopā Latvijā ir veikti 49235 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,7% (vakar 1.0%). Slimnieku skaits dubultojās 27.5 dienu laikā.

Diennakts laikā miris viens Covid-19 slimnieks vecuma grupā no 50 līdz 55 gadi, kurš bija inficējies ārzemēs.
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 27.04.2020.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs intervijā raidījumā "Rīta Panorāma" izklāstīja: "Pēdējās nedēļās aizvien biežāk konstatējam, ka parādās uzliesmojumi ar dažiem vai vairākiem gadījumiem. Diemžēl inficējās gan slimnīcās, gan medicīnas personāls un ārsti. Lielākoties speciālisti redz saistību, ka inficējas cilvēki kuriem ir tuvs kontakts ar inficēto personu ģimenes lokā vai darbā. Tāpēc fiziskā distancēšanās joprojām ir izšķirošs pasākumus, lai novērstu vīrusa izplatīšanos. Latvijas dati liecina, ka vismaz 1 no 10 cilvēkiem, kuriem konstatēta Covid-19 inficēšanas, bet viņam nav simptomu. Ļoti uzskatāmi to parādīja situācija "Zilā Krusta" patversmē, kur no 100 cilvēkiem 60 bija Covid-19 pozitīvi uz šo vīrusu, bet saslimušo skaits uz šo vīrusu bija neliels. Bet cilvēks, kuram ir koronavīruss un viņš nezina par simptomiem, varbūt viņš nav tik bīstams, bet tik un tā var izplatīt šo infekcija. Protams infekcija izplatās daudz intensīvāk, ja cilvēkam ir simptomi, klepus un līdz ar to vīruss, kad cilvēks klepo, izplatās tālāk un intensīvāk. Kad ir akūta saslimšana, vīrus koncentrācijas organismā ir daudz lielāka. Tomēr mēs nevaram neņem vērā bez simptomu gadījumus un spriežot pēc saslimušo skaita, kuri ir hospitalizēti, tur diezgan stabila tendence divas vai trīs nedēļas, šo cilvēku skaits ar vidēji smago un ļoti smago slimības gaitu attiecība nemainās, bet pieaug vieglo un bez simptomu gadījumu skaits, kas palīdz mums agrīnā stadijā atrast šo infekciju. Jo plašāk mēs izmeklējam, jo agrāk mēs atradīsim katru potenciālo infekcijas avotu un uz to mēs piemērosim standarta pasākumus. Standarta pasākumi ir izolēšana, kontaktpersonu apzināšana, kontakpersonu izolēšana un novērošana. Līdz ar to slimība nevar izplatīties no šiem avotiem. Ļoti svarīgi būtu agrīnā stadijā atrast maksimālo inficēto cilvēku skaitu."

Svarīgākais no valdības

  • Izvērtējot iedzīvotāju interesi un saņemto zvanu intensitāti, turpmāk SPKC informatīvā tālruņa (67387661) speciālisti iedzīvotāju zvanus uzklausīs darba dienās no 8.30-19.00, brīvdienās no 9.00-17.00. 
  • Neraugoties uz ārkārtējo situāciju valstī, lai nodrošinātu nepieciešamos asins komponentus slimnīcām, VADC turpina savu darbu. Veseli cilvēki ir aicināti ziedot asinis kādā no ziedošanas vietām.

Lietuvā

Igaunijā

Diennakts video apskats

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru