Vēstuļu bumbu terors Nīderlandē

Nav komentāru
Baltā vēstuļu aploksne ar saņēmēja adresi, uzdrukāta uz lapas un pielīmētas ar plastisko plēvi
Nīderlandes vēstuļu bumbas aploksne. Foto: Politie Nederland

2020. gada 13. janvāri apdrošināšanas kompānijas biroja ēkā Amsterdama (Nīderlande) eksplodēja vēstulē ievietotā bumba. Sprāgstvielu nelielā daudzuma dēļ neviens necieta. Šī ir jau 11 vēstuļu bumba, kura konstatēta valstī.


Neliels sprādziens noticis starptautiskās apdrošināšanas kompānijas birojā Amsterdamas rajonā Bijlmerdreef. Neviens neguva ievainojumus. Vien cilvēks, kas vēra vēstuli saelpojās ar dūmiem un piedzīvoja šoka stāvokli.

Šīs nebija vienīgais vēstuļu bumbu sprādziens šonedēļ. Trešdien divas vēstuļu bumbas eksplodēja divu uzņēmumu vēstuļu šķirošanas centros Amsterdamā un Kerkrade. Vēstulēs nosūtītājs pieprasa samaksāt viņam nenosauktu naudas summu elektroniskā valūtā un atteikšanās gadījumā sola nosūtīt vēl vairāk vēstuļu bumbu.

Kopš decembra beigām un janvāra sākuma līdz šim brīdim eksplodēja kopumā 11 vēstuļu bumbas – sešas Amsterdamā, divas Roterdamā, viena Utrehtā, viena Leusden un viena Kerkrade. Vēstules tika nosūtītas uz viesnīcu, degvielas uzpildes staciju, nekustamā īpašuma aģentam un vēstuļu šķirošanas centriem.

Policija ir publicējusi, kā izskatās vēstuļu bumbas. Pirmajā sērijā, kā nosūtītājs bija norādīts parādu piedzinēju birojs, bet tā neizrādījās taisnība. Saņēmēja adresāts parasti uzdrukāts uz baltā papīra. Policija aicina Nīderlandes iedzīvotāju ar uzmanību attiekties pret tāda izskata vēstulēm un aizdomu gadījumā ziņot atbildīgiem dienestiem.


Avots: De Telegraaf, NU.NL, Politie

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru