Donbasas teroristi uzsākuši uzbrukumu

Nav komentāru

2020. gada 18. februāra rītā plkst. 5:00 Krievijas atbalstītās teroristu grupas uzsākušas plašu uzbrukumu uz Ukrainas armijas pozīcijām Luhanskas apgabalā. Starp Ukrainas karavīriem ir cietušie.

Ukrainas aizsardzības ministrijas paziņojumā, ziņo, ka kaujas notiek pie vairākiem apdzīvotiem punktiem Luhanskas apgabalā: Novotoškivske, Orihove, Krimske, Hutir Viļņij.

Okupanti apšaudīja Ukrainas armijas pozīcijas ar Minskas vienošanās aizliegtām ieroču sistēmām. Tiek izmantoti 152 mm, 120 mm un citu veidu mīnmetēji, ka arī liela kalibra ložmetēji.

Apšaudes piesegā, okupantu spēki pārgājuši uzbrukumā, mēģinot pāriet pušu sadalošo līniju.

Joprojām turpinās kauja, kurā ir cietušie un bojā gājušie Ukrainas armija karavīri (neapstiprinās - oficiāli to skaits netiek nosaukts, bet neoficiāli aktīvisti ziņo par no 3 līdz 10 bojā gājušajiem).

Ukrainas armija atklājusi atbildes uguni, kurā ir cietušie arī uzbrūkošo teroristu rindās.

Atjaunots: Ukrainas armija ziņo, ka kauja pārtraukta pēc teroristu lūguma. Ukrainas armija nav zaudējusi pozīcijas pie šiem apdzīvotiem punktiem.Kaujas laikā gājis bojā 1 karavīrs, bet 4 guvuši vieglus ievainojumus. Starp teroristiem 4 1 bojā gājušie un 6 5 smagi ievainotie.



Ukrainas drošības padomes paziņojums.



No neoficiālās informācijas, kura ne vienmēr ir precīza un kuru oficiālie avoti aicina neņemt vērā.:
Pēc mīnmetēju apšaudes, trīs grupas pa 20 teroristi katrā, uzsāka uzbrukumu 9392. mehanizētās brigādes pozīcijām. Teroristi veikuši uzbrukumu vietā, kur savienojās 93. 92. un 72. mehanizēto brigāžu pozīcijas. No trim atbalsta punktiem, teroristiem izdevās ieņemt divus. Ukrainas armija apzināti atkāpās no atbalsta punktiem, nevis tie tika ieņemti, jo Ukrainas artilērija veica šo punktu apšaudi ar artilēriju. Informācija par cietušo skaitu neapstiprinās. Bojā gājušo skaits – 4, ievainoto – 5.


Neapstiprinājas: Aktīvisti ziņo, ka teroristiem izdevās sagrābt gūstā Ukrainas karavīrus pie Zaitseve (Doņecka).

Oficiāli zināms, ka cietušas 5 dzīvojamās mājas, bet gūstekņiem nekas vēl nav ziņots.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru