11 bojā gājušie apšaudē Vācijā

Nav komentāru
Policijas mašīnas un izmeklētāji ap uzbrukuma vietu
Foto: Juergen Weichert

Labēji noskaņotais ekstrēmists vakar vakarā sarīkoja apšaudi divos ūdenspīpes bāros Hānava (Hesene, Vācija) nogalinot deviņus un ievainojot piecus cilvēkus. Uzbrucēja dzīvoklī tika atrasts vēl viens bojā gājušais un pats šāvējs, kurš izdarīja pašnāvību.


Ap pulksten 22:00 vakarā uzbrucējs atklāja šaušanu ūdenspīpju bārā Heumarkt rajonā, tad iekāpa automašīnā un devies Kesselstadt rajonu, kur veica jaunu uzbrukumu. Naktī policija iebruka dzīvoklī Kesselstadt rajonā, kur atrada divus bojā gājušos, viens no kuriem bija uzbrucējs, kuru personību pagaidām nenosauc.

Uzbrukumu izmeklēšanu pārņēma federālais prokurors, sakarā ar to nopietnību un ar to, ka uzbrucēja dzīvoklī tika atstāta pirmsnāves vēstule un video, kurā šāvējs savu rīcību motivē ar dziļu nepatiku pret cittautiešiem.

Uzbrucējs dažas dienas pirms uzbrukuma sociālā vietnē izvietojis video, kurā skaidrā angļu valodā paziņoja, ka ASV atrodas slepenās militārās bāzes, kurās slikti attiecās pret bērniem un nogalina tos. Video nav pieminēts uzbrukums uz ūdenspīpes bāriem Vācijā.



















Izmantots avots: KSTA

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru