Otrs #Covid2019 saslimšanas gadījums Latvijā

Nav komentāru
Slēpošanas kūrorta pilsēta, kuru klāj bieza sniega kārta
Itālijas slēpošanas kūrorts Červiņja 2020. gada 2. martā. Foto: Brady Ridgway

2020. gada 8. martā Veselības ministrijas rīkotā preses konferencē atbildīgie dienesti informēja preses pārstāvjus par otro Latvijas reģistrēto koronavīrusa “Covid-2019” saslimšanas gadījumu. Slēpotāja inficējās Itālijas kurortā un uzreiz pēc atgriešanās griezās pēc palīdzības neatliekamās medicīniskas palīdzības dienestā.


Slēpotāja no 29. februāra līdz 7. martam atradās Itālijas ziemeļu slēpošanas kūrortā Červiņja. 7. martā ar lidsabiedrības “Air Baltic” lidmašīnu “Boeing 737-36Q” (YL-BBX) reisā #BT630 Milāna – Rīga ielidoja Latvijā plkst.13:44. No lidostas ar privāto mašīnu devusies uz mājām Pierīgā.

Sajūtot pirmos saslimšanas simptomus, viņā zvanīja uz tālruni 113. NMPD darbinieki viņu izmeklēja mājās. Pēc pozitīvu rezultātu saņemšanas par saslimšanu ar “Covid-2019” viņa tika nogādāta infektoloģijas centrā.

Kopā ar viņu lidmašīnā lidoja vēl 39 pasažieri no kuriem 25 Latvijas iedzīvotāji, bet pārējie ir ārzemnieki. Latvieši, kas lidoja šajā lidmašīnā, atpūtās tajā pašā kūrortā, kopā ar saslimušo. Visiem Latvijas pasažieriem ir ieteikta mājas karantīna uz 14 dienām. Atbildīgie dienesti informēs arī pārējās valstis, kuru iedzīvotāji lidoja ar šo lidmašīnu.

Atbildīgie dienesti aicina nebraukt uz koronavīrusa skartiem reģioniem, bet ja tomēr aizbraucat, tas jāseko savas veselības stāvoklim un iesaka ievērot divu nedēļu karantīnu mājās. Gadījuma, ja pēc ceļojuma parādās saslimšanas gadījumi, tad ir jāzvana uz tālruni 113, lai saņemtu konsultāciju un nepieciešamības gadījumā arī iziet pārbaudi. Svarīgi ir zināt, ka nav pašiem jājiet pie ģimenes ārsta vai uz slimnīcu, bet ir jāzvana atbildīgas dienestam.

Nacionālā aviosabiedrības “Air Baltic” pēc otrā Latvijas saslimšanas gadījuma ar koronavīrusu “Covid-2019” pieņēmusi lēmumu pārtraukt visus lidojumus uz/no Milānas un Veronas līdz aprīļa beigām.


Kūrorta Červiņja fotogrāfijas šajā laika posmā.





Veselības ministrijas preses konference par otro Latvijā reģistrēto saslimšanu ar koronavīrusu "Covid-2019".

Itālijas slēpošanas kūrorta Červiņja karte:

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru