Ukrainas lidmašīna notriekta virs Irānas

Nav komentāru
Glābēji liek maisos bojā gājušo mirstīgās atliekas
Ukrainas lidmašīnas katastrofā bojā gājušie. Foto: Rouhollah Vahdati

Aviosabiedrības “Ukrainas starptautiskās aviolīnijas” lidmašīna “Boeing 737-800” cieta katastrofu neilgi pēc pacelšanas no Irānas galvaspilsētas Teherānas starptautiskās lidostas.


Lidmašīna veica regulāro reisu BS-752 no Teherānas uz Kijevu. Lidmašīnu zemo cenu dēļ bieži izmantoja tranzīta pasažieri, kuri pēc tam no Ukrainas lidoja tālāk uz citām pasaules valstīm.

Visi 176 cilvēki, kuri bijuši uz lidmašīnas klāja gājuši bojā. Starp viņiem bija 13 bērni un daudz studentu, kuri mācījās gan Irānā, gan ārzemēs. Starp bojā gājušiem bija arī trīs Irānas veselības ministrijas amatpersonas (avots: ISNA).

Katastrofa notika aptuveni pulksten 4:30 no rīta. Lidmašīnas transpoderis pārstāja padot signālus 3 minūtēs vēlāk pēc pacelšanās. Saskaņā ar tā rādījumu, sakari pārtrūka, kad lidaparāts atradās 2400 metrus virs zemes un bija sasniedzis ātrumu 500 km/st (avots: Flightradar).

Sakari ar lidmašīnu pārtrūka virs Parand pilsētas, bet pati lidmašīna nogāzās Khalaj Abad ciemā Teherānas piepilsētā (17 km attālumā no vietas, kur pārtrūka sakari).
Ukrainas lidmašīnas katastrofas karte. Foto: Google Maps

Sociālos tīklos publicētā video var redzēt, ka krītoša lidmašīna ir bijusi liesmu pārņemta. Pirms nokrišanas tā nedaudz uzplaiksnīja, bet jau nokrītot aizdegās ar pilnu spēku.

Pievienots 10.1.2020.:


Neilgi pirms un pēc Ukrainas lidmašīna pacelšanās, no Irānas galvaspilsētas lidostas pacēlās un nosēdās vairāki starptautiski lidmašīnu reisi, tā skaita Eiropas.

Lidmašīna izlidoja laikā, kad Irāna veica ASV militāro bāžu apšaudi Irākā ar ballistiskam raķetēm.

Starp bojā gājušiem bija Kanādas, Irānas, Zviedrijas, Afganistānas, Vācijas, Apvienotās Karalistes un Ukrainas pilsoņi

Publiskā telpā virmo dažādas katastrofas versijas, bet patieso iemeslu var noskaidrot tikai izmeklēšana. Irānas varas iestādes atteicās nodot “melnās kastes” lidmašīnas ražotājam “Boeing” vai kādai citai ASV valsts iestādei.

ASV aizliedza savas valsts aviokompānijām izmantot Irānas un Irākas gaisa telpu, kam sekoja vairāku citu aviosabiedrību paziņojumi par izvairīšanos lidot virs šim valstīm.













Papildināts 9.1.2020.:
Kanādas premjerministrs Žistēns Trido paziņo, ka pēc izlūkdienesta informācijas Ukrainas lidmašīna #PS752 tika notriekta ar #Irāna gaisa spēku raķeti.

Izdevums "The New York Times" apstiprina, ka šajā video redzams brīdis, kurā raķete trāpa Ukrainas lidmašīnā #PS752 virs #Teherāna piepilsētas #Irāka.

Vairāk par Ukrainas lidmašīnas PS752 notriekšanu virs Irānas lasi šeit.

Papildināts 10.1.2020.:
Irānas izmeklēšanas pirmie rezultāti vai pirmais paziņojums;


Avoti: ISNA, Ukrainskaja Pravda

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru