Divas raķetes eksplodē pie ASV vēstniecības Bagdādē

Nav komentāru
Nakts Bagdādes pilsētas, kura izgaismota ar ielu laternām
Skats uz Green Zone Bagdādē naktī. Video ekrānšāviņš

Šonakt divas raķetes eksplodējušas pie ASV vēstniecības Irākas galvaspilsētā Bagdādē. Viena no raķetēm nokrita 100 m attālumā no būvju kompleksa.


Jaunajā ASV vēstniecības ēkas apšaudē Bagdādē neviens nav cietis.


Vietējie iedzīvotāji atraduši sprāgušās raķetes atliekas

Vietējie iedzīvotāji atraduši sprāgušās raķetes atliekas

Vietējie iedzīvotāji atraduši sprāgušās raķetes atliekas

ASV vēstniecības ēka Bagdādē tika apšaudīta ar Katjušas tipa reaktīvām raķetēm šī gada 5. janvārī un apšaudē cieta blakus mājās dzīvojošā ģimene.

ASV vēstniecības apšaudes ir saistītas ar Irānas armijas specvienības “Kuds spēki” ģenerāļa Kasema Suleimani nogalināšanu 3. janvāri, kad ASV gaisa spēku drons saspridzināja viņa auto netālu no Bagdādes lidostas.

Irāna atbildot uz ģenerāļa slepkavību, 8. janvāra nakti no savas valsts teritorijas palaida 22 ballistiskās raķetes uz trim ASV armijas militārām bāzēm Irākā – Ainasadā gaisa spēku bāzi (Al Qaim - kur dienē 6 Latvijas karavīri Dānijas kontingenta sastāvā), Erbila un Harir. Šajā apšaudē iedzīvotāji un karavīri nav cietuši, bet cieta vien ēkas Ainasada gaisa spēku bāzē. Irākas valdība iepriekš pabrīdināja par gaidāmo Irānas apšaudi un mērķiem uz kuriem tie šaus.






Vienlaicīgi ar 8. janvāra Irānas uzbrukumu Irākai, netālu no Teherānas cieta katastrofu Ukrainas pasažieru lidmašīna ar 176 cilvēkiem uz klāja. Uz šo brīdi nav skaidrs vai katastrofa ir saistīta ar šo apšaudi.

Karte ar ASV vēstniecības kompleksu Bagdādē

Avoti: Evening Standart, Corriere Della Sera, Delfi

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru