Avārija uz Liepājas šosejas ar upuriem

Nav komentāru
Avārijā cietušās mašīnas guļ grāvī
Aculiecinieka foto

Pirmdienas vakarā uz Liepājas šosejas A9 27. kilometra (Kalnciema pagasts, Jelgavas novads) notikusi trīs automašīnu avārija, kuras dēļ tika bloķēta satiksme.


Pēc netiešās aculiecinieku informācijas avārijā iesaistītas vieglās automašīnas un mikroautobuss. Mediķu brigādes sniedz palīdzību cietušajiem, bet glābēji likvidē negadījuma sekas. Ceļa posmā tika bloķēta satiksme un noteikts apvedceļš pa autoceļu P101 Kalnciems - Kūdra.

Netiešā informācija no aculieciniekiem, liecina, ka avārijā uz Liepājas šosejas varētu būt arī bojā gājušie, ko apstiprina vairāki avoti. Aculiecinieka foto ir redzams, ka avārijā iesaistītas "Audi" un "Volvo" markas vieglās automašīnas un visdrīzāk "Peugeot" mikroautobuss. "Volvo" markas automašīnai glābēji nogriezuši jumtu, lai tiktu pie cietušajiem.

Šajā taisnajā ceļu posmā 2019. gada 20. oktobrī jau notikusi avārija ar četru automašīnu iesaisti, kurā smagus ievainojumus guva 2 cilvēki, bet vēl 2 - vieglus.

Papildināts.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste pastāstīja, ka uz avārijas vietu tika izsaukti Kalnciema, Ķemeru un Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji, ka 4 cietušie cilvēki pašu spēkiem izkļuva no transportlīdzekļiem, 1 bojā gājušo nācās izgriezt no mašīnas ar speciālo hidraulisko instrumentu.

Bojā gājušā vadītāja auto mašīna pēdējos trīspadsmit gados bija iesaistīta četros ceļa satiksmes negadījumos un pēdējais no tiem notika 2019. gada 30. oktobrī. Šī izziņa no OCTA gan nenosaka, kurš atradās pie auto stūres to reiz vai šoreiz.


Mašīnas dzinējs redzams zem tās vraka
Mašīnas dzinējs avārijas rezultātā izlidojis no savas vietas. Aculiecinieka foto.
Avārijā cietušais mikroautobuss
Avārijā cietušais mikroautobuss. Aculiecinieka foto.
Mikroautobuss pēc avārijas guļ uz sāna grāvī
Avarējušais mikroautobuss guļ uz sāna grāvī. Aculiecinieka foto.
Avārijā cietušai automašīnai nogriezts jumts
Glābēji izvelk uz ceļa avārijā cietušo automašīnu. Aculiecinieka foto. 
Vieglās automašīnas motora telpa pēc avārijas
Avārijā cietušās auto mašīnas dzinēja telpa. Aculiecinieka foto.
Avārijā cietušās automašīnas vraka
Avārijā un glābšanas darbos izkropļotā mašīnas vraka. Aculiecinieka foto.
Izziņa par bojā gājušā mašīnas vēsturiskiem datiem
LTAB izziņa no OCTA datiem
Ievērībai: ziņojuma nav precīza adrese.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē: Jelgavas novada Valgundes pagasts, ceļš Rīga (Skulte)-Liepāja 27km. Pie pagaidām nenoskaidrotiem apstākļiem notika sadursme starp transportlīdzekļiem VOLVO S70 un AUDI A4, kuri brauca no Rīgas uz Liepāju, un PEUGEOT markas transportlīdzekli BOXER, kas brauca no Liepājas virzienā uz Rīgu. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā traumas guva transportlīdzekļa PEUGEOT vadītājs, transportlīdzekļa AUDI A4 pasažiere un transportlīdzekļa VOLVO pasažieris, kuri nogādāti ārstniecības iestādēs. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no gūtajām traumām notikuma vietā bojā gāja transportlīdzekļa VOLVO vadītājs. Minētajā ceļa posmā sākotnēji tika bloķēta satiksme abos virzienos, pulksten 19.00 satiksme bija atjaunota pilnībā. Ceļu satiksmes negadījuma apstākļu noskaidrošanai uzsākts kriminālprocess.
Valsts policija aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot pa tālr. 63004266 vai visu diennakti uz 110.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru