Poļu futbola fani aizdedzina dūmu sveces

1 komentārs
Poļu futbola fani aizdedzina dūmu sveces Daugavas stadionā
Foto: Purvciems

Polijas izlases futbola fani 2019. gada 10. oktobrī “Daugava” stadionā (Rīga, Latvija), neskatoties uz pastiprinātiem drošības pasākumiem, ienesa un aizdedzināja dūmu sveces savas valsts himnas atskaņošanas laikā.

Latvijas un Polijas izlases tikās “Euro 2020” turnīra atlases kārtas ietvaros un spēlē latviešu futbolisti piedzīvoja zaudējumu. Uz spēli Daugavas stadionā ieradās vairāki tūkstoši Polijas izlases fani, kuriem neskatoties uz pastiprinātiem drošības pasākumiem izdevās ienest un aizdedzināt dūmu sveces, kuras izmantot sporta spēļu laikā ir aizliegts.


Polijas futbola izlases fani dedzina dūmu sveces
Foto: Krists Brutāns
Poļu futbola fans maskā un ar dūmu sveci rokā
Foto: Dariusz Goliasz
No aculiecinieku stāstiem, vēl pirms spēles Vecrīgā pie kāda bāra poļu futbola atbalstītāji sarīkojuši kautiņu savā starpā, ka ieročus izmantojot stikla pudeles. Nomierināt satrakojošos fanu ieradās policija. Pēc šī kautiņa visa ietve un bruģis bija pilni ar stiklu lauskām. Oficiālā policijas atskaitē nav informācijas par to, kādi mēri tika pieņemt pret incidenta izraisītājiem.

“Ar poļiem vienmēr ir problēmas”

“Ar poļiem vienmēr ir problēmas,” – tā Rīgas pašvaldības policijas publicētā video atzīmēja kāds tās darbinieks. Pēdējo reizi poļu futbola fani ālējas Rīgā šī gada 1. augustā, dedzinot dūmu sveces gan pie Brīvības pieminekļa, gan “Skonto” stadionā. Vēlāk vakarā poļu futbola atbalstītāji iesaistījās konfliktā ar policiju Vecrīgā.




Fanu incidentu vēsture

2011. gadā Kauņā (Lietuva, Eiropa) poļu fani izdemolēja apkārtni ap stadionu un iesaistījās sadursmēs ar policijas vienībām.

2012. gadā poļu futbola fani bija ieradušies Liepāja, kur tika kontrolēti ārkārtīgi pamatīgi, bet tāpat spēja aizdedzināt dūmu sveces.






Bet horvātu futbola fani 2012. gadā pierādīja, ka ir vēl trakāki par poļiem, iesaistoties sadursmēs ar policiju Rīgā.

1 komentārs

  1. Labas futbola spēles laikā nekas nav līdzīgs tam, kā atrasties stadionā! Gaisā ir jūtama enerģija, un es jūtu, kā tā plūst caur mani, kad pievienojos pūļa uzmundrinājumiem un skandēšanai. Man patīk kopības sajūta, kas rodas, esot stadiona publikas sastāvā, visus mūs vieno mīlestība pret sportu un komandu. Ir saviļņojums, kad no pirmavota vēroju pārsteidzošas spēles un uzvaras pēdējās sekundēs, un pūļa rēkoņa ir kaut kas tāds, ko vienkārši nevar atkārtot, skatoties mājās. Būt stadionā labas futbola spēles laikā ir piedzīvojums, kāda nav!

    AtbildētDzēst