Kara komisariātu dedzināšanas sērija Krievijā

Nav komentāru

31. augusta krievijā tika reģistrēti 11 mēģinājumi aizdedzināt kara komisariātus dažādos valsts reģionos.

Maskavas apgabala Možaiskā tika aizturēta Tatjana H., kur tur aizdomās par kara komisariāta aizdedzināšanas mēģinājumu Frunzes ielā. Viņa likumsargiem izstāstīja, ka viņai piezvanīja no “Sberbankas” un sabaidīja, ka šajā adresē kāds mēģina paņemt kredītu uz viņas vārda un lai to aizturētu viņai nepieciešams apliet ar degmaisījumu durvis un aizdedzināt to.

Kalugā policija par kara komisariāta aizdedzināšanas mēģinājumu tika aizturēta 77 gadus vecā Olga M.

Omskā aizturēta pedagoģiskās koledžas audzēkne Anastasija A., kura mēģināja aizdedzināt kara komisariātu Puškina ielā.

Kazaņā tika aizturēta Almetjevskas 23 gadus vecā iedzīvotāja, kura mēģināja aizdedzināt kara komisariātu Aeropotskaja ielā.

Sanktpēterburgā aizturēts 54 gadus vecais Aleksandrs P., kurš mēģināja aizdedzināt kara komisariāta durvis Čaikovska ielā. Papildus viņš mēģināja ar mašīnu izsists metāliskus vārtus.

Podoļskā par kara komisariāta aizdedzināšanas mēģinājumu aizturēja 22 gadus veco restorāna darbinieku Vjačeslavu L. Nedaudz vēlāk tur pat un ar tādu pašu iemeslu tika aizturēts 76 gadus vecais pensionārs no Maskava Nikolajs K.

Čeļabinskas apgabalā Verkhneuralskā naktī mēģināja aizdedzināt kara komisariātu Sovetskaja ielā. Vēlāk aizdomās par šo noziegumu aizturēja 34 gadus veco degvielas uzpildes stacijas darbinieci Darju Š.

55 gadus vecā inženiere Irina R. naktī iemeta pudelei ar degmaisījumu kara komisariātā Čeļabinskis apgabala Kopejskā.

Saratovas apgabala pilsētā Volskā par kara komisariāta aizdedzināšanas mēģinājumu tika aizturēta 68 gadus vecā Maskavas iedzīvotāja Tamāra N.

Burjatijas galvaspilsētā Ulanudē vīrietis un sieviete mēģināja aizdedzināt kara komisariātu Kalandarišvili ielā. Vienīgais kara komisariāts kādu laiku pārbraucis uz citu vietu.

Feodosijā policija aizturēja 51 gadus vecos krievu valodas skolotāju, kura meta pudeli ar degmaisījumu kara komisariāta durvju virzienā. Pudeli nokrita tās nesasniedzot un aizdegās uz zemes.

Iemesli

Kara komisariātu dedzināšanas viļņi krievija tika fiksēti vēl 2022. gadā un tad likās, ka tas ir iedzīvotāju protests pret karu Ukrainā. Pēc vainīgo izjautāšana kļuva skaidrs, ka viņus apmānīja telefona krāpnieki, kuri izdomāja dažādus sociālās inženierijas paņēmienus, lai liktu cilvēkus veikt šādu akciju.

Visbiežāk cilvēkiem draud ar to, ka uz viņu vārda tiks paņemts kredīts, ja viņi nemēģinās aizdedzināt kara komisariātu konkrētā adresē. Šoreiz vēl parādījās versija, ka viņiem šādus rīkojumus it kā deva drošības dienesta vai banku darbinieki.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru