Uzlidojumus Odesas ostai (VIDEO)

Nav komentāru

Naktī uz 18. jūliju krievijas okupanti veica kobinēto uzlidojumu ar lidrobotiem-kamikadze un spārnotām raķetēm uz Ukrainas dienvidu ostu pilsētām. Odesas ostai tika mērķēts galvenais ienaidnieku uzbrukums.

No sākumā krievijs okupanti palaida Irānā ražotus lidrobotus-kamikadze uz Mikolajivu un Odesu. Virs Mikolajivas apgabala tika notriekti 4 lidroboti-kamikadze, kuru atlūzas nokrita uzņēmuma teritorijā un kopā ar sprāgstvielu izraisīja ugunsgrēku, kurš līdz rītam jau bija nodzēsts. Cilvēki Mikolajivā nav cietuši.

Otrajā uzbrukuma vilnī krievijas okupanti raidīja 21 lidrobotu-kamikadze Odesas virzienā. Vēlāk palika skaidrs, ka okupanti ar lidrobotu palīdzību centās atklāt Ukrainas armijas pretgaisa aizsardzības sistēmu atrašanas vietas, lai vēlāk uz pilsētu raidītu 6 spārnotās raķetes "Kalibr".

Lidroboti un raķetes tika notriektas, bet to atlūzas nokrita Odesas ostas infrastruktūru.

Mikolajivā notriektajā lidrobotā-kamikadze, atrastas detaļas, kuras ražotas Īrijā. Lidrobotus-kamikadze no dažādām detaļām ražo Irāna un pārdod krievijas okupantiem.

Kopumā krievijas okupanti naktī uz Ukrainu palaida 36 lidrobotus-kamikadze un 6 spārnotās raķetes. Bez Odesas un Mikolajivas, nāvējošie lidojošie objekti tika raidīti Harkivas, Donedkas un Dņipro apgabalu virzienā.

Pastāv spekulācijas, ka šīs uzbrukums ir krievijas atriebība par vakardienas sprādzienu uz Krimas (Kerčas) tilta, bet tā ir tikai spekulācija. Lai ieprogramētu lidrobotus un spārnotās raķetes ir nepieciešams zināms laiks, ka arī sagatavošanās. Šis uzbrukums bija plānots iepriekš un viņš varētu būt saistīts ar to, ka krievija izstājās no tā saucamās "graudu vienošanās" un lai traucētu Odesas ostas darbību, kurā ir galvenā graudu importā

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru