Sprādziens uz Kerčas (Krimas) tilta - otrais gada laikā

Nav komentāru

Naktī plkst.03:05 divi peldroboti-kamikadze veica uzbrukumu Kerčas (Krimas) tiltam. Sprādziena brīdī tilta virsma palecās gaisā. Vienā pusē tā noslīdēja no baltiem, otrajā - deformējās. Vieglā automašīna sprādziena laikā ietriecās vienā no posmiem un sadursmes rezultātā bojā gāja 2 cilvēki, bet viens guva ievainojumus.

Pirmdienas rītā okupētās Krimas gauleiteris Aksjonovs paziņoja par ārkārtas negadījumu uz tilta, ka rezultātā tika apturēta auto, vilcienu un prāmju satiksme starp pussalu un krieviju.

Vēlāk sociālajos tīklos parādījās pirmās fotogrāfijas un video, kas liecināja par tilta nopietniem bojājumiem. Virzienā uz krieviju tilta posms noslīdēja no balsta, bet otrajā pusē - virsma deformējās.

Nedaudz vēlāk pasažieru vilcienu kustība pāri Kerčas (Krimas) tiltam tika atjaunota, bet vilcieni kustās ar traucējumiem. Pramju satiksmi arī atjaunoja, bet ar to pārvadā tikai satiksmes autobusu pasažierus. Vieglo auto pārvadāšanu ar prāmi plānots atjaunot vēlāk, bet visām kravas mašīnām ir jādodas uz krieviju tikai caur okupētām Ukrainas teritorijām.

Sociālos tīklos izplatījās arī neapstiprināts video ar iespējamo uzbrukumu Kerčas (Krimas) tiltam, bet tas diez vai atbilst patiesībai. Vismaz tajā ir redzami 2 sprādzieni dažādās vietās, bet cik zināms tilts ir bojāts vienā vietā. Video publicējam, lai par to varētu padiskutēt.

Ukraina oficiāli neapstiprināja uzbrukumu tiltam, bet izteica aizdomīgus paziņojumus. Okupanti gan ir pārliecināti par to un uzsāka kriminālizmeklēšanu saistībā ar terora aktu.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru