Okupanti atriebjās par "graudu vienošanās" - spārnoto raķešu un lidrobotu uzlidojums Ukrainai

Nav komentāru

Okupanti naktī veica kombinēto spārnoto raķešu un lidrobotu-kamikadze uzlidojumu dažādām Ukrainas pilsētām. Pārsvarā uzbrukums mērķēts Odesai, kura tiek izmantota graudu eksportam.

Kopš vakardienas krievijas okupanti apgalvo, ka viņu nakts uzbrukumi Ukrainai ir atriebība par Krimas (Kerčas) tilta spridzināšanu, bet viņi kārtējo reizi melo. Šonakt izmantotie stratēģiskie bumbvedēji tika pārvietoti uz jaunām lidostām vēl tas, kad tilts bija vesels.

Pie tam spārnoto raķešu un lidrobotu-kamikadze programēšana aizņem zināmu laiku un sagatavot tādu masveidīgu uzbrukumu ātri nevar. Okupanti cenšas ar šiem uzbrukumiem piespiest Ukrainu un Turciju parakstīt jaunu "graudu vienošanos" no kuras viņus vienkārši izmeta ārā. Turcija un Ukraina vēl pirms tam paziņoja, ka šī vienošanās var darboties bez krievijas, bet kuģu drošību garantēs turku jūras spēki.

Vēl pirms iepriešējās 'greaudu vienošanās" parakstīšanas okupanti apšaudīja Odesas lidostu, lai piespiestu Rietumus uz tās parakstīšanu.

Naktī krievijas okupanti uz Ukrainu raidīja: 
  • 16 spārnotās raķetes "Kalibr";
  • 8 spārnotās raķetes "H-22";
  • 6 spārnotās raķetes "P-800 Oniks";
  • 1 vadāmo aviācijas raķeti "H-59";
  • 32 lidrobotus-kamikadze "Shahed-136/131".

Odesā okupantu raķetes un lidroboti-kamikadz postīja ostas un civilo infrastruktūru. Cietuās noliktavas, kritiskā infrastruktūra, dzīvojamās mājas un mašīnas. Apgabalā - viesnīcas un atpūtas bāzes. Ievainojumus guva 10 cilvēki. Neoficiāli - cieta degvielas bāze un militārā bāze, kur atradās pretgaisa aizsardzības sistēma.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru