Latvijā turpina ievest Covid-19 infekciju no ārvalstīm

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 02.08.2020.

2020. gada 02. augustā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1243. Izārstējušies 84.6% no visiem slimniekiem.


Dienests vakar kopā veicis 1354 izmeklējumus no kuriem pieci bija pozitīvi. 4 saslimušie atrodas slimnīcās – visi ar vidēju slimības gaitu, neviena – ar smagu. No stacionāriem izrakstīts 191 cilvēks. Izveseļojušies 1052 cilvēki. Mirušo skaits – 32. Kopā Latvijā ir veikti 201 310 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,4% (vakar 0,6%). Slimnieku skaits dubultojās 114,5 dienu laikā.
SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 2 saslimušie kontaktējušies ar cilvēku, kas atgriezies no ārvalstīm(valsts, kur saslimstības rādītājs zemāks par 16), 2 saslimušie kontaktējušies ar cilvēku, kas atgriezies no ārvalstīm (valsts, kur saslimstības rādītājs augstāks par 16), ar vienu saslimušo uzsākta saziņa papildus informācijas iegūšanai. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 02.08.2020.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja “Dzirkstelei” stāsta:
Pirmais 22.jūlijā oficiāli reģistrētais COVID-19 slimnieks Gulbenes novadā nebija atgriezies no ārvalstīm. Tas ir jautājums, ar ko strādā un nodarbojas epidemiologi. Ja, mēs (SPKC), saņemam informāciju par pozitīvu gadījumu, uzsākam izmeklēšanu un tad skaidrojam – veicam aptaujas, caur kurām uzzinām, kādas ir šīs personas ikdienas gaitas, kur ir būts, ar ko tikušies, tālāk meklējam avotus, kur varēja inficēties un saslimt. Pirmajai inficētajai personai Gulbenes novadā savstarpējo ģimenes kontaktpersonu vidū ir bijis cilvēks, kas atgriezies no ārvalstīm, bet tā nebija valsts, kura iekļauta sarkanajā vai dzeltenajā sarakstā, no kuras atgriežoties ir jāievēro pašizolācija. Bet šis cilvēks arī ir saslimis ar COVID-19. Līdz ar to, atgriežoties no ārzemēm, SPKC ieteikums ir novērot veselību. Arī atgriežoties no ārvalstīm, kur saslimstība ir zema, var saslimt.”

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru