Glābēji vakar daudz palīdzējā uz Latvijas ceļiem

Nav komentāru
Operatīvie dienesti avārijas vietā
Avārijā Dobeles novadā. Foto: Mārcis Kuļijevs

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3. augusta plkst. 06.30 līdz 4. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.


Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, garāžas jumts, šķūņa siena un sadzīves mantas, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, palīgtelpa dzīvojamā mājā un garāža, koks, trīs gadījumos vieglās automašīnas, zaru kaudze, dārza māja.

Nodegušās mašīnas vraks Ķengaragā. Foto: Mila Greenlight

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktīdivos gadījumos – Daugavpilī un Jelgavā – VUGD palīdzība bija nepieciešama, lai no ceļu braucamās daļas savāktu degvielu, kas bija izlijusi no bojātām automašīnu bākām, Durbes novadā pēc kravas un vieglās automašīnas sadursmes ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja cietušu cilvēku, Dobeles novadā pēc divu vieglo automašīnu avārijas atbrīvoja bojāgājušu cilvēku, bet Kārsavas un Preiļu novadā sakārtoja ceļu braucamo daļu pēc satiksmes negadījumiem.

3. augustā Valsts meža dienests atklājis un dzēsis vienu meža ugunsgrēku ar kopējo platību 0,01 ha. Meža ugunsgrēks bijis Dienvidlatgales virsmežniecības teritorijā.

Sagatavots VUGD un Valsts meža dienests


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru