Tūkstot deviņdesmit astoņi Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 16.06.2020.

2020. gada 16. jūnijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēts viens jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1098.


Dienests vakar kopā veicis 1691 izmeklējumus no kuriem viens bija pozitīvs. 8 saslimušie atrodas slimnīcās – 7 ar vidēju slimības gaitu, 1 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 170 cilvēki. Izveseļojušies 875 cilvēki. Mirušo skaits – 28. Kopā Latvijā ir veikti 129 836 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,1% (vakar 0,0%). Slimnieku skaits dubultojās 71 dienas laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 16.06.2020.

Jelgavā bērnudārza darbiniekam konstatē saslimšanu ar Covid-19

Ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologu norādījumus, šobrīd uz laiku ir slēgta viena grupa pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē "Pasaciņa".

Bērnudārza grupas skolotāja palīgam konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts. Personai slimība norit bez simptomiem. Tā kā katra grupa bērnudārzā darbojas maksimāli izolēti un pēdējos mēnešos nav notikuši arī kopīgi pasākumi iestādē, epidemiologi rekomendē drošības nolūkos slēgt tikai vienu konkrēto bērnudārza grupu. Tajā tiek veikta pilnīga dezinfekcija.

Konkrētās grupas audzēkņi šobrīd atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā un viņiem ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Tās laikā vienam no bērna vecākiem ir iespēja saņemt slimības lapu. Pašizolācijā atrodas arī četri šīs grupas pedagogi, savukārt visiem 40 iestādes darbiniekiem tiks veikts Covid-19 tests.

Pašizolācijā šobrīd atrodas arī bērnudārza skolotāja palīga ģimene.

Jelgavas pašvaldība ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologiem uzrauga situāciju un veic visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru