Kurinot grilu Ropažu novadā cietis cilvēks

Nav komentāru
Attēlam ilustratīvā nozīme. Foto: Andrejs Kurganskis

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. jūnija plkst. 6.30 līdz 16. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 8.38 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu biroju ēkas pagrabā deg ventilēšanas iekārta 7 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Notikumā cietušo nav. Plkst. 9.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.50 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur dega vasarnīca. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, kurinot grilu, aizdegušās vienstāva saimniecības ēkas durvis un fasāde 3 m2 platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 20.58.

Vakar plkst. 23.03 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas piektā stāva dzīvoklī uz plīts ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa evakuēja cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 23.18.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, gāzes plīts caurule, saimniecības ēkas jumts, koka stumbrs, kā arī divos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

15. jūnijā Latvijas mežos nav bijis neviens meža ugunsgrēks.

Sagatavoja: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Valsts meža dienests

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru