Kriminālprocesa par Kristapa Porziņģa kautiņu nebūs

Nav komentāru
Gara auguma vīrietis ar asinīm uz pieres

Valsts policija (VP) šogad maijā izbeigusi kriminālprocesu par konfliktu, kurā pirms gada bija iesaistīts arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis.


VP Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apstiprināja, ka līdz pat kriminālprocesa izbeigšanas brīdim ne konfliktā iesaistītās personas, ne atpūtas vietu īpašnieki nav vērsušies policijā, proti, nav bijis iesniegums par sabojātām mēbelēm vai miesas bojājumu nodarīšanu personām.

Ņemot vērā, ka neviens šajā situācijā nav vēlējies būt par cietušo, policija ciešā sadarbībā ar prokuratūru pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, norādīja Šeršņova.

Jau ziņots, pagājušā gada 12.maija vakarā internetā tika ievietots video, kurā redzams kā pie kāda naktslokāla Liepājā Porziņģim pārsista uzacs un saplēsts krekls.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus tika sākts kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

VP iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka 12.maijā plkst. 4.51 VP saņemts izsaukums par konfliktu Liepājā, Zivju ielā.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji konfliktēja un vizuāli bija redzams, ka ir cietuši cilvēki. Lai izšķirtu konfliktu, policijas amatpersonām bija jāpielieto speclīdzekļi - piparu gāze. Kad konflikts tika izšķirts, divas 1994. un 1992.gadā dzimušas personas tika nodotas mediķiem apskatei. Porziņģis ir dzimis 1995.gadā.

Tobrīd notikuma vietā cietušie atteicās no policijas palīdzības un iejaukšanās.

Rekurzeme.lv/Kursas Laiks raksta:
Savukārt pats Porziņģis aplikācijā "WhatsApp" nopludinātā audio ziņojumā skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu. Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konflikta iesaistītajiem un pārmācījis viņu. "Pēc tam cēlos un vienu [sitienu] man labi trāpīja - pārsita pieri, visa seja asiņaina, bet citādāk viss kārtībā. Roku nedaudz "sačakarēju", bet būs labi."

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru