Darbiem pārpildītas brīvdienas aizvadīja Latvijas ugunsdzēsēji

Nav komentāru
Meža ugunsgrēks un dūmi starp kokiem
Meža ugunsgrēks Ķekavas novadā. Foto: Ķekavas novads

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 30. maija plkst. 6.30 līdz 1.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 182 izsaukumus – 76 uz ugunsgrēku, tai skaitā 20 kūlas un 18 meža ugunsgrēku dzēšanu, 73 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.


Svētdien plkst. 20.36 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā, piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts dega ēdiens 0,5 m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību izveda cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts. Plkst. 21.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Carnikavas novadā, kur no attāluma bija pamanīti melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Notikumā cietušo nav. Pēc divu stundu intensīva darba, uguns izplatīšanos izdevās ierobežot. Plkst. 00.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.54 tika saņemts izsaukums Valkas novadā, kur daudzdzīvokļu namā dega sadzīves mantas 10 m2 platībā. Kārķu brīvprātīgie ugunsdzēsēji no ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. No piedūmotās ēkas tika evakuēts vēl viens cilvēks. Plkst. 16.24 ugunsgrēks tika likvidēts. Arī šajā gadījumā dzīvoklī, kurā notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.
Ugunsdzēsēju ekipāžas pie dzīvojamās mājās
Ugunsdzēsēji izsaukumā Zolitūdē. Foto: Sergejs Tjurikovs

Plkst. 13.27 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā netālu no Baložiem, kur grūti pieejamā apvidū dega meža zemsedze 1 hektāra platībā. Notikuma vietā strādāja 32 ugunsdzēsēji glābēji, astoņas autocisternas un divi kvadricikli. Plkst. 17.52 ugunsgrēks tika lokalizēts. Līdz ar tumsas iestāšanos pēc plkst. 22.07 dzēšanas darbi notikuma vietā tika pārtraukti un sadarbībā ar Rīgas mežu darbiniekiem atsāksies pirmdien no rīta pēc nepieciešamības.
Plkst. 12.14 tika saņemts izsaukums uz Amatas novada Nītaures pagastu, kur dega mežs 2,7 hektāru platībā. Plkst. 17.21 sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas vakarā Rīgā uz Vanšu tilta nodega apvidus auto.


Sestdien plkst. 22.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novadā, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja, divas saimniecības ēkas un elektrolīnijas balsta stabs kopumā 214 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija izkļuvis cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāts trīs blakus esošās ēkas. Plkst. 01.52 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.13 tik saņemts izsaukums uz Vaiņodes novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji bija palīdzējuši izkļūt no degošās ēkas cilvēkam, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur Melnezera apkaimē dega meža zemsedze 6000 m2 platībā. Plkst. 18.50 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 23.09 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.
Pārtikas iepakojums ugunsgrēka vietā
Desiņu iepakojums ugunsgrēka vietā pie Melnezera. Foto: Artūrs Jansons
Meža ugunsgrēkā nopostīts mežs
Meža ugunsgrēka seka pie Melnezera. Foto: Artūrs Jansons
Plkst. 12.14 VUGD saņēma izsaukumu Limbažu novadā, kur netālu no Augstrozes ezera dega meža zemsedze un jaunaudze 1,2 hektāru platībā. Plkst. 14.26 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un no plkst. 17.43 ugunsgrēka dzēšanas darbus turpināja Valsts meža dienests.

31. maijā, Tukuma novadā A/S "Latvijas valsts meži" piederošā Raudas meža masīvā netālu no Āža kalna, izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēka dzēšanai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izmantoja trīs ūdens cisternas. Šobrīd dzēšanas darbi gandrīz noslēgušies. Notikuma vietā atrodas ugunsdzēsēju brigādes un valsts mežu dienesta pārstāvji.

Turpinās kūdras purva dzēšanas darbi Kuldīgas novadā. Šorīt teritorija tika apsekota ar dronu. Notikuma vietā atsevišķās vietās notiek gruzdēšana. Kopumā izdeguši aptuveni 84 hektāri.

Svētdien Jūrmalā ugunsdzēsēji glābēji no Lielupes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru