Ugunsgrēku nebija daudz, Aizkrauklē - noslīka cilvēks

Nav komentāru
Ugunsdzēsēju autocisterna un glābēji pie daudzstāvu dzīvojamās mājas
Foto: Roza Haina

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26. maija plkst. 6.30 līdz 27. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar četros gadījumos ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas dega bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens. Ugunsgrēki bija platības ziņā nelieli un notikumos cietušo nebija. Vienā gadījumā sadūmojumu palīdzēja atklāt ēkas automātiskā ugunsaizsardzības sistēma, divos gadījumos bija nostrādājis dūmu detektors, bet vēl vienā gadījumā dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.
Operatīvo dienestu transportlīdzekļi izsaukuma vietā un aculiecinieki
Foto: Roza Haina
Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, pirts, sienas siltumizolācija, dzīvojamā māja, zaru kaudzes, automašīnas riepas, dēļu kaudze, vieglā automašīna.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība vakar bija nepieciešama arī Jūrmalā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un nespēja saviem spēkiem pārvietoties, lai izkļūtu no meža. Glābēji sazinājās ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni, noskaidroja aptuveno cilvēka atrašanās vietu un sadarbībā ar iedzīvotājiem, glābjamo atrada. Ugunsdzēsēji glābēji iznesa cilvēku no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Vakar Aizkrauklē ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru