Tūkstot sešdesmit viens Covid-19 slimnieks Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 28.05.2020.

2020. gada 28. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 4 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1061.


Dienests vakar kopā veicis 1951 izmeklējumu no kuriem četri bija pozitīvi. 23 saslimušie atrodas slimnīcās – 20 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 149 cilvēki. Izveseļojušies 741 cilvēki. Mirušo skaits – 24. Kopā Latvijā ir veikti 105 504 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,4% (vakar 0,4%). Slimnieku skaits dubultojās 53,9 dienu laikā.

Diennakts laikā miris 1 pacients ar Covid-19 saslimšanu. Pacientam 70-75 gadu vecuma grupā bija vairākas hroniskas saslimšanas
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 28.05.2020.




Lietuvā


Igaunijā


Valdībā

Šodien Ministru kabinets ārkārtas sēdē diskutēs par tiesisko ietvaru pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas Latvijā. Valdība skatīs Tieslietu ministrijas sagatavoto Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumprojektu. Tāpat tiks skatīti Veselības ministrijas sagatavotie grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā.

No 29. maija paplašinās ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus

No rītdienas, 29. maija, ārstniecības iestādes, papildus esošajiem ārstniecības pakalpojumiem, varēs nodrošināt arī visus dienas stacionārā sniegtos plānveida veselības aprūpes pakalpojumus. Tāpat nebūs ierobežojumu, lai veiktu nepieciešamos izmeklējumus. Savukārt no 3. jūnija būs atļauts sniegt arī visus plānveida stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, kas nozīmē, ka būs pilnībā atjaunoti visi veselības aprūpes pakalpojumi.

Tāpat kā līdz šim ārstniecības iestādēm jāturpina ievērot piesardzības pasākumi. Tām būs jānodrošina atsevišķa pacientu plūsma, jāierobežo pacientu skaitu, kas vienlaicīgi uzturas ārstniecības iestādes telpās, un jānosaka precīzu ierašanās laiku veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai. Tāpat ārstniecības iestādēs būs gan mediķiem, gan pacientiem jānodrošina individuālie aizsardzības līdzekļi, savukārt pēc katras pacienta vizītes jāveic dezinfekcijas pasākumi.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru