Tūkstot sešdesmit četri Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 29.05.2020.

2020. gada 28. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 4 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 1064.


Dienests vakar kopā veicis 1427 izmeklējumus no kuriem trīs bija pozitīvi. 22 saslimušie atrodas slimnīcās – 19 ar vidēju slimības gaitu, 3 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 150 cilvēki. Izveseļojušies 745 cilvēki. Mirušo skaits – 24. Kopā Latvijā ir veikts 106 931 izmeklējums. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,3% (vakar 0,4%). Slimnieku skaits dubultojās 55 dienu laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 29.05.2020.




Lietuvā


Igaunija


Svarīgākais no valdības

  • No šodienas ārstniecības iestādes, papildus esošajiem ārstniecības pakalpojumiem, var nodrošināt arī visus dienas stacionārā sniegtos plānveida veselības aprūpes pakalpojumus. Tāpat nav ierobežojumu, lai veiktu nepieciešamos izmeklējumus.
  • Vakar, 28. maijā, valdība apstiprināja vairākus likumprojektus, kas nosaka galvenos principus, kā valsts institūcijas turpinās savu darbību pēc ārkārtējās situācijas beigām 9. jūnijā, vienlaikus nodrošinot iespēju paturēt spēkā nepieciešamos ierobežojums un atbalsta mehānismus iedzīvotājiem un uzņēmējiem Covid-19 pandēmijas laikā.
  • Šodien, plkst. 11.00 preses konferencē informēs par mobilo lietotni "Apturi Covid". Tas būs drošs bezmaksas veids kā iedzīvotāji var palīdzēt apturēt vīrusa izplatīšanos.

Veic izmaiņas Epidemioloģiskās drošības likumā

28. maijā Ministru kabineta sēdē apstiprinātas izmaiņas Epidemioloģiskās drošības likumā, papildinot to ar normām, kas daļēji izriet no šā gada 12. marta valdības rīkojuma Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

Grozījumu mērķis ir paredzēt tiesisko regulējumu pretepidēmijas pasākumu īstenošanai nākotnē, pieņemot, ka var veidoties sabiedrības veselības apdraudējums kādas citas no jauna parādījušās infekcijas slimības izplatīšanās dēļ.

Covid-19 izplatības radītais apdraudējums parādīja to, ka ir nepieciešams noteikt papildu pilnvaras un veicamos pasākumus gan personām, gan institūcijām, kuri līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai nebija precīzi definēti. Līdz ar to grozījumos, piemēram, precizēta Slimību profilakses un kontroles centra, Veselības inspekcijas, pašvaldību un policijas kompetence.

Piemēram, grozījumi likumā detalizētāk apraksta kontaktpersonas un personas, par kuru ir radušās epidemioloģiski pamatotas aizdomas, ka tā ir atradusies paaugstinātos inficēšanās riska apstākļos, nepieciešamību pašizolēties bīstamo infekcijas slimību gadījumā, kuru persona var veikt arī uzturēšanās vietā, piemēram, sociālās aprūpes centrā vai viesnīcā, ja persona tur “dzīvo”.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru