Sestdien Rīgā ugunsgrēkā apdega vīrietis

Nav komentāru
Ugunsgrēkā Juglā cietis vīrietis
Foto: Andrejs Šaraks

Brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 116 izsaukumus – 67 uz ugunsgrēku, tai skaitā 17 kūlas un astoņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.


Sestdien plkst. 19.20 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts un piebūve 45 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šonakt plkst. 03.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Birzgales pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva mūra ēkas jumts un starpstāvu pārsegums 200 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 07.38 ugunsgrēks tika likvidēts.
Svētdien plkst. 21.56 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur dega saimniecības ēka 115 m2 platībā. Notikumā cietušo nav. Plkst. 01.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja, garāža un šķūnis 260 m2 platībā. Cietušo notikumā nav. Plkst. 18.16 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 17.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielo ielu Grobiņā, kur dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg šķūnis ar atklātu liesmu pilnā 200 m2 platībā. Ugunsgrēkā nosargāta desmit metru attālumā esošā dzīvojamā māja. Notikuma vietā strādāja trīs VUGD autocisternas un trīs Grobiņas brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējuma autocisternas. Pulksten 19.44 ugunsgrēks likvidēts, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Anete Strazdiņa.


Aizvadītajās brīvdienās no ūdenstilpēm tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki. Vienu bojāgājušo izcēla no upes Dobelē, bet otru – Ērgļu novadā no ezera.
Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru