Deviņsimt četrdesmit seši Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 11.05.2020.

2020. gada 11. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 7 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 946.


Dienests vakar kopā veicis 555 izmeklējumus no kuriem septiņi bija pozitīvi. 30 saslimušie atrodas slimnīcās – 28 ar vidēju slimības gaitu, 2 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 109 cilvēki (par diviem mazāk, jo izlaboti vakardienas dati). Izveseļojušies 464 cilvēki. Mirušo skaits – 18. Kopā Latvijā ir veikti 77 147 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,7% (vakar 1,0%). Slimnieku skaits dubultojās 38 dienu laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 11.5.2020.




Lietuvā


Igaunijā


Svarīgākais no valdības

  • Gan epidemiologi, gan infektologi norāda, ka vīrusa izplatība joprojām notiek sabiedrībā, turklāt COVID-19 visbiežāk izplatās ģimenes locekļu, kolēģu un draugu vidū. Tāpēc ļoti būtiski ir ievērot ikdienas piesardzības pasākumus tiekoties ar radiem vai draugiem, kā arī citās situācijās pēc 12. maija, kad būs mazināti noteiktie ierobežojumi pulcēties. 
  • Šonedēļ Veselības ministrija kopā ar nozares speciālistiem analizē situāciju, lai lemtu par iespēju paplašināt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.
  • Ministru Kabineta ierobežojumu mīkstināšanas noteikumi, kuri stāsies spēkā ar 12. maiju.
Buklets par ierobežojumu mazināšanu un cilvēku atbildību

Sejas maskas var lietot papildu drošībai, lai pasargātu citus, bet to jādara pareizi

SPKC mājas lapā ir publicēti ieteikumi sejas masku lietošanai sabiedrībā. Tās var izmantot profilaksei, bet īpaši svarīgi to darīt pareizi, lai inficēšanās risks nav vēl lielāks. Medicīniskās maskas galvenokārt jānodrošina ārstniecības personām.
Instrukcija ar informāciju kāpēc un kur jālieto sejas maska

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru