Marsa parks: protesta akcija Rīgā

Nav komentāru
Marsa parka pikets. Foto: @spunde_, @Cepuritis_E, @krizdabz

2020. gada 28. maijā Latvijas galvaspilsētā Rīgā norisinājās protesta akcija par bijušā “Marss” velotreka parka saglabāšanu. Vairāk nekā 400 aktīvisti no Teikas līdz pilsētas centram bija sastājušies ar plakātiem gar Brīvības ielu.


Marsa parkā plānots būvēt Valsts drošības dienesta ēku un priekš tam ir plānots nocirst 44 kokus, kuri izveidojuši parku bijušā velotreka “Marss” teritorijā.

Protesta akcija aizritēja klusi un bez ekscesiem, jo protestētāji stāvēja labā distancē viens no otra, lai ievērotu Ministru Kabineta distancēšanas noteikumus ārkārtējās situācijā, kura izsludināta sakarā ar Covid-19 slimības izplatību.

"Es agrāk dzīvoju Teikā un zinu, ka tajā rajonā parku īsti nav, nav kur pastaigāt ar bērniem, nav kur paelpot un nav, kur iziet ārā," norādīja kāds protesta dalībnieks Latvijas sabiedriskam medijam (LSM).

Cilvēki uzsvēra, ka parku teritorijā būtu viegli izveidot un tas būtu ieguvums nākamajām simtgadēm. Ja nav iespējams VDD ēku celt citur, tad, pēc aktīvistu domām, iespējams ir jābūt gan ēkai, gan publiskajai ārtelpai kopā.

Aktīvisti, kā paredzēts, ap plkst.10 izklīda, tomēr Latvijas Radio novēroja, ka pāris pretējos uzskatos esoši iedzīvotāji atsevišķos Brīvības ielas posmos kūpināja auto riepas, bet citi luksofora sarkano signālu izmantoja, lai caur atvērtu automašīnas logu protestētājiem paustu savus atšķirīgos uzskatus.














Nav komentāru

Ierakstīt komentāru