Kauguros deg garāžas, Rīgā glābj cilvēkus

Nav komentāru
Ugunsdzēsēji un policists uz nodegušo garāžu fona
Kauguros sadeg garāžas. Foto: Anželika Anželika

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) diennakts laikā saņēma 56 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.


Šorīt plkst. 04.17 tika saņemts izsaukums uz Nometņu ielu Jūrmalā, kur deg vairākas garāžas 100 m2 platībā. Ugunsgrēks lokalizēts plkst. 05.31, bet ugunsgrēka dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Vakar plkst. 20.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no blakus esošajiem dzīvokļiem ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 23.17 ugunsgrēks likvidēts. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors.

Vakar plkst. 10.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Mašīnu ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas apkures telpā deg skaidas 2 m2 platībā – no ēkas evakuēti 56 cilvēki. Plkst. 11.35 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 17.51 tika saņemts izsaukums uz Viestura ielu Gulbenē, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, deg dārza māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dārza māja 180 m2 platībā, kā arī blakus ēkai esošais metāla konteineris 20 m2 platībā. Plkst. 23.05 ugunsgrēks likvidēts.
Ugunsdzēsēju auto izsaukuma vietā
Juglā kūp apvidus auto. Foto: Mar Čiks

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega četras vieglās automašīnas,divos gadījumos dega sodrēji, koki, elektrības balsta stabs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, bet pa vienam gadījumam lapu kaudze un žogs, elektrības vadi, elektrības balsta stabs un stārķa ligzda, elektrības balsta stabs un kūla, elektrības balsta stabs un zaru kaudze, kravas automašīna, neapsaimniekotā ēkā atkritumi un koka konstrukcijas, zaru kaudze, elektrības rozete, saimniecības ēka, siltumnīca un žogs.


Nav komentāru

Ierakstīt komentāru