Deviņsimt piecdesmit Covid-19 slimnieki Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 12.05.2020.

2020. gada 12. maijā Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 4 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 950.


Dienests vakar kopā veicis 1900 izmeklējumus no kuriem četri bija pozitīvi. 30 saslimušie atrodas slimnīcās – 28 ar vidēju slimības gaitu, 2 – ar smagu. No stacionāriem izrakstīti 111 cilvēki. Izveseļojušies 627 cilvēki. Mirušo skaits – 18. Kopā Latvijā ir veikti 79 047 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 0,4% (vakar 0,7%). Slimnieku skaits dubultojās 40,5 dienu laikā.
Grafiks ar Covid-19 saslimušo un mirušo skaitu valstī 12.5.2020.




Lietuvā


Igaunijā


Preses konference par ierobežojumu mīkstināšanu

Mazināti ierobežojumi, bet jābūt ļoti atbildīgam

No šodienas, 12. maija, ir mazināti iepriekš noteiktie ierobežojumi, piemēram, ir atļauts pulcēties  25 cilvēkiem, tai skaitā privātos pasākumos, ja tiek ievērota distance starp cilvēkiem 2 metri un ievēroti citi piesardzības pasākumi, piemēram, roku dezinfekcija.

Gan epidemiologi, gan infektologi norāda, ka vīrusa izplatība joprojām notiek sabiedrībā, turklāt Covid-19 visbiežāk izplatās ģimenes locekļu, kolēģu un draugu vidū. Tāpēc pirms pasākuma vai tikšanās ar citiem sev jāpajautā – jā, tagad drīkst, bet vai man tas ir vajadzīgs? Jāapzinās, ka katrs pasākums vai tikšanās ir risks saslimt.

Jāuzsver, ka 25 cilvēki vienkopus nenozīmē, ka tas ir droši un riska saslimt nav. Tas nozīmē, ka šādu cilvēku skaitu SPKC epidemiologi var apzināt, ja viens no pasākuma saslims ar Covid-19.  Pārējām personām būs stingra karantīna mājās, jo viņi būs slimnieka kontaktpersonas. Līdz ar to ļoti rūpīgi un atbildīgi jāizvērtē jebkura pasākuma nepieciešamība.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru