Brīvdienās negadījumos gāja bojā 3 cilvēki

Nav komentāru
Ugunsdzēsēju glābēju auto pie daudzstāvu dzīvojamās mājas
Glābēji izsaukumā Sarkandaugavā. Foto: Vitālijs Tihenko

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 16. maija plkst. 6.30 līdz 18. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 104 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku, tai skaitā vienu kūlas un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 54 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.


Vakar plkst. 15.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Madonas novadu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega ēkas jumts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā deg vienstāva dzīvojamā māja, nojume, traktors un vieglā automašīna kopumā 222 m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst. 22.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 08.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Liepāju, kur ugunsgrēks bija izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka septītā stāva balkonā deg loga rāmis un koka konstrukcijas 2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba četrus cilvēkus, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Plkst. 09.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

16. maijā Varakļānos stiprais vējš nolauzis koku un tas uzkritis cilvēkam, viņš gājis bojā, informē VUGD. Bet Daugavpils novadā koks uzkritis automašīnai, negadījumā cietušo nav. No plkst. 13.00 līdz 16.00 glābēji saņēmuši 13 izsaukumus par vēja nogāztiem kokiem uz ceļa.
Vējš apgāž batutu
Vējš Varakļānos  apgāž batutu. Foto: Paralēles
Plkst. 11.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Lielvārdes novadā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 100 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis, mēģinot dzēst ugunsgrēku paša spēkiem. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 14.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēji Stopiņu novadā no upes izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru