Pieci simti septiņdesmit septiņi Covid-19 saslimušie Latvijā

Nav komentāru
Koronavīrusa saslimušo skaits Latvijā 8.04.2020.

2020. gada 8. aprīli Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka diennakts laikā reģistrēti 29 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Kopējais saslimušo skaits – 577.


Dienests vakar kopā veicis 1 461 izmeklējumus no kuriem divdesmit deviņi izrādījās pozitīvi. 39 saslimušie atrodas slimnīcās - 36 ar vidēju slimības gaitu, 3 - ar smago. Kopā Latvijā ir veikti 24 036 izmeklējumi. Jauno slimnieku diennakts reģistrācijas temps sastāda 5.3% (vakar 1.1%). Slimnieku skaits dubultojās 12 dienu laikā.
Koronavīrusa slimnieku grafiks 8.04.2020.

Valdības rīkotā preses konference

Svarīgākais no valdības

  • Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, valdība pagarināja ārkārtējo situāciju līdz 12. maijam. Tas nozīmē, ka visi ierobežojumi un piesardzība pasākumi saglabājas, tostarp, aizliegti publiski pasākumi, arī ciemošanās. 
  • Onkoloģiskie pacienti arī turpmāk saņems paredzēto un nepieciešamo ārstēšanu Latvijas Onkoloģijas centrā. Veikti visi piesardzības pasākumi. 
  • Sadarbībā ar Labklājības ministriju sagatavotas un papildinātas rekomendācijas sociālās aprūpes iestādēm Covid-19 izplatības ierobežošanai. 
  • No šodienas uz valsts apmaksātām Covid-19 analīzēm var nosūtīt arī ģimenes ārsts, ja pacientam ir saslimšanas simptomi un atbilst noteiktiem kritērijiem. 

Nav komentāru

Ierakstīt komentāru